Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Svanesund Segelsällskap – SvSS

Föreningen Svanesunds Segelsällskap (SvSS) bildades redan 1979. Vid den norra delen av badstranden i Svanesund på Orust, ligger vårt vackra klubbhus - Warmarkska villan - det äldsta sommarhuset i vårt samhälle. Med sin charmiga stil och en stor glasveranda som väter mot vattnet är det en mötesplats för ortens bofasta och sommarboende, unga som gamla, året om.


Seglarskola

Föreningens huvudverksamhet är och har varit att varje år anordna seglarskola under sommaren. Under några sommarlovsveckor genomför vi daglägerverksamhet för såväl nybörjare som fortsättare med ett genomsnitt på 15-20 barn per vecka. Målet är att våra elever skall tycka att segling är roligt, känna sig trygga ute på vattnet och förhoppningsvis vilja fortsätta utveckla seglingen som sport. Vi lär ut grunden som eleverna har glädje av livet ut!

För de ungdomar som deltagit i seglarskolan anordnas träningsseglingar under eftermiddagar perioden Maj-Juni för att vidareutveckla sitt kunnande och känna på hur det fungerar att kappsegla. Målet är att erbjuda de som vill möjlighet att deltaga i Lilla Tjörn Runt.


Våra jollar

Klubben förfogar idag över ett större antal optimistjollar. Klubbens målsättning är att successivt ersätta/komplettera Optimisterna med modernare jollar och till 2011 införskaffades 3 båtar av typen RS Feva och 2014 köptes en C55 in för att ersätte de äldre Tvåkronorna.

Övrig verksamhet

För att ytterligare öka aktiviteten i klubben har vi de senaste året startat upp en kappseglingssektion med målet att anordna SRS tävlingar för kölbåtar. Sedan 2011 är vårt största arrangemang Orust Inshore Race, en av VKSF sanktionerad tävling som lockar såväl grannklubbar som mera långväga gäster.

Vi har även sett ett ökande intresse för mer avancerade kurser, privatlektioner samt äldre ungdom/vuxen/tjej -seglingar så vi ser framför oss en ännu större aktivitet i vår förening och fler medlemmar som tar del av vår verksamhet och dess resurser.

Säkerhet

Säkerheten håller vi hårt på. Såväl barn som föräldrar skall känna sig trygghet hos oss. Flytväst är naturligtvis ett krav, men även tillgänglighet av pålitliga följebåtar som kan assistera vid behov. Våra instruktörer har stor seglingserfarenhet och vi följer de regler som Sveriges Seglarförbund (SSF) sätter upp.

Vi är stolta över vår förening och den insats som vi gör för våra barn och ungdomar. Vi hoppas att ni vill vara en del av vår förening!

 

”Att kunna segla är något fint som du ska vara stolt över. Tänk att kunna styra en båt endast med hjälp av vinden”

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:08 Skribent: Charlotte Johansson

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svanesunds SS - Segling
Ordf. Martin Källerfelt, Strandåsvägen 8
47231 Svanesund

Besöksadress:
Warmarkska villan, Öhrströms väg
47231 Svanesund

Kontakt:
Tel: +4630445670
E-post: This is a mailto link

Se all info