Hoppa till sidans innehåll

Nya krafter behövs till Svanesunds Segelsällskap

SvSS framtid


   

Bakgrund

Den nuvarande styrelsen har med mindre förändringar suttit i många år. Det har varig mycket kul med seglarskolor för stora som små, kvällsseglingar korvgrillning, tårtkalas samt kappseglingar. Under flera år stora fanns ambitioner och vi ökade antalet seglarskoleveckor, köpte in nya båtar och markandsförde vår kölbåtssegling Orust Inshore Race. I de flesta fall har de aktivas barn vuxit ur verksamheten med påföljden att engagemanget i klubben minskat. Som styrelse har vi i år valt att lägga nivån på verksamheten lågt och vi har för första gången på många år valt att endast arrangera en seglarskolavecka. Instruktörer och intresserade elever finns men styrelsen har inte den tid och kapacitet som behövs till mer aktivitet.

Behov

Vi letar efter nya personer med driv i och som har intresse av att seglarskolan i Svanesund skall leva vidare. Vi söker därför efter nya föräldrar, mor- eller farföräldrar eller bara genuint seglingsintresserade som under kommande året skulle vilja engagera sig i föreningen, lära sig mer om vår verksamhet och kanske även vara del i styrelsen.

Så fundera över om det finns något som just du kan hjälpa till med för att kunna bevara Warmanska villan och Seglarskolan som en samlingsplats i Svanesund. Utan tillskott av nya aktiva medlemmar i styrelsen kommer vi vara tvungna att avveckla verksamheten och lägga ner föreningen. Vad som då händer med marken vid stranden och huset är oklart.

Bra att veta

Vi har utbildade instruktörer och ledare som är vana och duktiga seglare. Dessa kommer nog att kunna vara med ett par år till. Styrelsens vilja är att föreningen skall leva vidare och alla har ställt sig villiga till att vara kvar i föreningen för att lotsa nya krafter in i verksamheten.

Skicka ett mail till This is a mailto link om intresse finns !

Uppdaterad: 12 FEB 2019 18:24 Skribent: Charlotte Johansson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svanesunds SS - Segling
Ordf. Martin Källerfelt, Strandåsvägen 8
47231 Svanesund

Besöksadress:
Warmarkska villan, Öhrströms väg
47231 Svanesund

Kontakt:
Tel: +4630445670
E-post: This is a mailto link

Se all info