Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Svanesund Segelsällskap – SvSS

Föreningen Svanesunds Segelsällskap (SvSS) bildades 1979. Vid den norra delen av badstranden i Svanesund på Orust, ligger vårt vackra klubbhus - Warmarkska villan - det äldsta sommarhuset i vårt samhälle.

 

Seglarskola

Föreningens huvudverksamhet är och har varit att varje år anordna seglarskola under sommaren. Under några sommarlovsveckor genomför vi daglägerverksamhet för såväl nybörjare som fortsättare med ett genomsnitt på 15-20 barn per vecka. Målet är att våra elever skall tycka att segling är roligt, känna sig trygga ute på vattnet och förhoppningsvis vilja fortsätta utveckla seglingen som sport. Vi lär ut grunden som eleverna har glädje av livet ut!

För de barn och ungdomar som deltagit i seglarskolan anordnas familjeseglingsträffar under året.


Våra jollar

Klubben förfogar idag över ett större antal optimistjollar. Klubbens målsättning är att successivt komplettera Optimisterna med modernare jollar och till 2011 införskaffades 3 båtar av typen RS Feva och 2014 köptes en C55 in.

Övrig verksamhet

Vi ser framför oss en ännu större aktivitet i vår förening och fler medlemmar som tar del av vår verksamhet och dess resurser.

Säkerhet

Säkerheten håller vi hårt på. Såväl barn som föräldrar skall känna trygghet hos oss. Flytväst är naturligtvis ett krav, men även tillgänglighet av pålitliga följebåtar som kan assistera vid behov. Våra instruktörer har stor seglingserfarenhet och vi följer de regler som Sveriges Seglarförbund (SSF) sätter upp.

Vi är stolta över vår förening och den insats som vi gör för våra barn och ungdomar. Vi hoppas att ni vill vara en del av vår förening!

 

”Att kunna segla är något fint som du ska vara stolt över. Tänk att kunna styra en båt endast med hjälp av vinden”

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:08 Skribent: Charlotte Johansson

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svanesunds SS - Segling
Ordf. Martin Källerfelt, Strandåsvägen 8
47231 Svanesund

Besöksadress:
Warmarkska villan, Öhrströms väg
47231 Svanesund

Kontakt:
Tel: +4630445670
E-post: This is a mailto link

Se all info