Hoppa till sidans innehåll

Helgjour


Att medverka i den dagliga skötseln av hästar och stall är en del i ridskolans utbildning. Helgjouren är också en förutsättning för att Svedens Ponnyklubb ska kunna bedriva ridskoleverksamhet på Svedens Gård.

Under helgjouren får du som ridskoleelev lära dig mer om hur det går till i ett stall, och se vad hästarna gör utanför lektionstid.

Information om helgjour finns också som pdf: Info om helgjour. Helgjourlistor för våren 2019 hittar du här.

OBS! Från och med 25 februari är helgjourpassen uppdelade i två, så att man endast har ett förmiddagspass eller ett eftermiddagspass per gång.

Vad innebär det att ha helgjour?

Varje helg (lördag, söndag samt andra helgdagar) hjälper ridskoleelever och andra medlemmar till med hästarnas och stallets skötsel. Det finns alltid en utsedd ansvarig som leder arbetet under dagen.

Helgjouren är indelad i två pass, kl. 7.30-11.00, samt kl. 13.30-16.00. Man har endast ett pass åt gången. Om man vill vara här hela dagen och hålla på med diverse sysslor så är man välkommen att göra det, men då måste man anmäla det till ridskolan på mailen så att att handledaren vet vilka elever den har med sig under dagen.

Handledaren gör fortfarande hela dagen om man inte delar själv med annan handledare.

Vid varje helgjourstillfälle är det ca 6 personer som hjälps åt med sysslorna i stallet (det brukar vara någon yngre elev som är med för att lära). De som är intresserade att vara med att lära ska föranmäla sig till klubben minst 1 vecka före så att vi kan planera detta.

Det finns en helgjourpärm på kontoret i Nya Stallet med instruktioner och aktuell information som ska användas under dagen. Där står bland annat vilka tider hästarna ska släppas ut och tas in, vad som ska göras i stallet (till exempel mocka boxar, sopa stallgång), vilka hagar hästarna ska gå i, och så vidare. 

, och då är det helgjouren som gör i ordning ponnyerna, tar betalt, och leder.

När har jag helgjour?

Du har helgjour 2-4 dagar per termin, en halvdag åt gången. Listor över terminens helgjourer sätts upp i Nya Stallet i god tid. Listorna läggs också ut här på hemsidan.

Om jag inte kan det datum jag blivit tilldelad?

Kan du inte den dagen du är uppskriven på? Sätt upp en lapp vid listorna i Nya Stallet och be att få byta med någon, eller fråga i Facebookgruppen om någon kan byta med dig.

Gör inga ändringar direkt på listan själv utan maila This is a mailto link och meddela ändringarna.

Om man inte kan eller vill ha helgjour så finns det möjlighet att ”köpa” ut sig för 300 kr. Kontrollera med klubben om någon annan person och i så fall vilken som kan gå in i stället.

Utebliven helgjour debiteras med 500 kr.

Har du några funderingar? Prata med personalen!

Uppdaterad: 12 SEP 2018 15:18

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: This is a mailto link

Se all info