Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 2019


Hej alla medlemmar!

Ett nytt verksamhetsår börjar i Svedens ponnyklubb och vi kan se tillbaka på 2018 som ett händelserikt år som bjöd på en del utmaningar. Förra vinterns snömängder hotade att knäcka taket på stora ridhuset och sedan kom en forsande vårflod som klöv gårdsplanen. Därefter en torr sommar med rekorddålig skörd som följd...

Vädrets makter har dock inte hindrat klubben från att genomföra lektioner, arrangera tävlingar, ordna läger och mycket annat som hör till verksamheten. Tack vare engagerade insatser av personalen, US, elever, föräldrar och andra medlemmar kan vi vara nöjda!

Däremot kan vi konstatera att året inte varit gynnsamt för klubbens ekonomi. Klubben har haft en ansträngd ekonomi i flera år, men under 2018 har det blivit än mer tydligt. Vi har fått ägna både tid och pengar på reparationer och underhåll av fastigheterna, säkerhetsfrågor på anläggningen och haft ökade kostnader för foder. Samtidigt har antalet ridelever minskat. Det innebär behov av åtstramningar; bl.a. har vi tvingats dra ner på personal, vänta med en del inköp (t.ex. hästar) och föreslå höjda medlemsavgifter.

Vi ser dock positivt på framtiden och möjligheterna att vända den ekonomiska utvecklingen, men då behövs en del förändringar. Vi har jobbat en hel del under året med framtidsfrågor. Styrelsen i samverkan med personalen har tagit fram ett förslag till utvecklingsplan för hur verksamheten bör se ut på lite längre sikt och vilka förändringar som behövs för att nå dit. Målet är att utveckla anläggningen och verksamheten enligt Svenska Ridsportförbundets ridskolepolicy och att Svedens ponnyklubb ska kunna erhålla plaketten ”Kvalitetsmärkt ridskola”.

Vi vill gärna informera er medlemmar om vår utvecklingsplan, och det tänkte vi göra i samband med årsmötet den 24 februari. Vi hoppas att så många som möjligt av er kommer till årsmötet!

Har du synpunkter på verksamheten eller förslag till förändringar? Nu och fram till och med den 3 februari är ”förslagslådan” öppen. Skriv gärna dina förslag/motioner och mejla till styrelsen: styrelsen.svedensponnyklubb@gmail.com

Vi återkommer medkallelseoch årsmöteshandlingar i mitten av februari, men boka in söndagen den 24 februari 2019 kl. 15.00 (Obs! Ändrad tid!) i klubbrummet/cafeterian redan nu!

Hälsningar,
Styrelsen

Johnny Hedman, Maria Ruth, Angelica Sjöberg, Maria Larsson, Stefan Göransson och Åsa Lindström

Ladda ner årsmötesinbjudan som pdf.

Uppdaterad: 15 JAN 2019 08:27 Skribent: Marcus Myhr
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: This is a mailto link

Se all info