Hoppa till sidans innehåll

Ridsporten vill


 

Ridsporten Vill
Ridsporten VillDet här är Ridsportens idéprogram som utformats utifrån Idrottens verksamhetsidé, vår egen värdegrund och policy samt de tankar och idéer som fastslogs 1997, då den första upplagan av Ridsporten Vill arbetades fram. Idéprogrammet visar vad ridsporten står för och vänder sig i första hand till alla våra ledare - oavsett inom vilket av ridsportens områden man verkar.
Det är i ridklubbarna verksamheten får sin slutliga form och det är vi som ledare och aktiva som gör riktlinjerna levande och bär ridsportens budskap. Tillsammans ska vi göra en bra ridsport ännu bättre!
 
Vet du vad Ridsporten Vill?
Flicka som riderSvenska Ridsportförbundet är ett av 68 specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet. Vår uppgift är att företräda ridsporten på ett sådant sätt att verksamheten överensstämmer med idrottens mål och inriktning.

Det här är Ridsportens idéprogram som utformats utifrån Idrottens verksamhetsidé, vår egen värdegrund och policy samt de tankar och idéer som fastslogs 1997, då den första upplagan av Ridsporten Vill arbetades fram. Idéprogrammet visar vad ridsporten står för och vänder sig i första hand till alla våra ledare - oavsett inom vilket av ridsportens områden man verkar.
Det är i ridklubbarna verksamheten får sin slutliga form och det är vi som ledare och aktiva som gör riktlinjerna levande och bär ridsportens budskap. Tillsammans ska vi göra en bra ridsport ännu bättre!

SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDETS VÄRDEGRUND
Genom en stark och tydlig demokrati ska alla ges möjlighet att delta i en öppen föreningsverksamhet där man trivs och alla känner sig välkomna. Här ska finnas möjlighet att fritt uttrycka sina åsikter och därmed bidra till en utveckling av svensk ridsport där hästen och människan står i centrum.

VISION
Sverige skall vara den ledande ridnationen i världen.

POLICY
Svenska Ridsportförbundet skall
vara en demokratisk och dynamisk organisation, tillgodose alla hästvänners behov inom ridsporten och vara deras ombud och engagera såväl yngre som äldre, kvinnor som män.
Ridsporten skall präglas av kunnande, känslomässigt engagemang och högt ställda krav i all sin verksamhet.
Hästen skall värnas med kunnande, kärlek och omsorg.
Sverige skall vara en av de stora ridsportnationerna. Det innebär att ridsportens position i samhället skall vara
stark och att ridsporten skall kunna hävda sig väl i internationella jämförelser.

Med barn avses i det här dokumentet personer upp till 12 år och med ungdom 13-20 år. Med ryttare avser vi även kuskar, som utgör ett stort antal av förbundets medlemmar. Med ledare avses i första hand alla med ett formellt uppdrag inom ridsporten - ungdomsledare, ridledare, ridlärare/ridinstruktörer, hippologer, tränare, funktionärer, domare och förtroendevalda.
I begreppet tävling inbegrips all tävlingsverksamhet från klubb till elit, som baseras på Tävlingsreglementet - TR.

 

Informationen är hämtad från Svenska Ridsportförbundets hemsida (www.ridsport.se)

Uppdaterad: 24 JAN 2008 14:31

Postadress:
Svedens PK - Ridsport
Svedens Gård 28
79196 Falun

Kontakt:
Tel: 02325430
E-post: This is a mailto link

Se all info