Hoppa till sidans innehåll

Rullskidbana


 

Sveg har ju länge stått på skidkartan som en ort med fina träningsmöjligheter. Detta gäller numera året runt, sedan Härjedalens kommun anlagt en rullskidbana vid Skidstadion. Den slinga som asfalterats är 3,2 km lång. Genom att terrängen är lagom kuperad ger man möjlighet till en tekniskt varierad åkning – lämplig för både elitåkare och motionärer.
Till spårkarta.

 

 Sveg är den kompletta skidorten


Anders Södergren på rullskidor

– Rullskidbanan blev riktigt, riktigt bra! Det säger Anders Södergren efter en träningsrunda på banan. Anders tävlar för Östersunds SK, men lägger sin sommarträning i Sveg i Härjedalen.
– Jag är en flitig besökare på rullskidbanan, lovar Anders. Här får jag den träning jag saknat på vägen. Och dessutom kan jag fokusera på åkningen istället för på hur jag ska klara mig undan bilarna. Det känns väldigt positivt. Även i övrigt anser Anders att Svegsområdet passar honom perfekt för barmarksträningen.
– Området har bra skogar att springa i. Det är glesa tallhedar med bra sikt, så det är bara att springa rakt ut, i obanad terräng. Myrfläckarna som dyker upp här och där går också att utnyttja.
– Jag brukar aldrig köra rena myrpass, men jag brukar använda mig av blötmarkerna till intervallträning. Svegs slalombacke, i nära anslutning till skidstadion, brukar Anders också besöka.
– Den är bra för skidgång. Med en fallhöjd på 200 meter ger backen en rejäl genomkörare.

Rullskidbanan ger Sveg kompletta träningsmöjligheter och den har inneburit ett stort lyft för Skidgymnasiet i Sveg. Rullskidbanan utnyttjas flitigt även av många motionärer, för skidintresset är stort i Sveg.
– Man känner sig jättevälkommen här, folk kommer fram och tycker att det är kul att man tränar i Sveg. Skidsporten står verkligen högt i kurs i Sveg och Härjedalen, avslutar Anders.

Uppdaterad: 14 JUN 2016 15:15 Skribent: Yman & Olsson mediaproduktion

mail.svegsik.se

Just nu är det

på skidstadion.

klart.se

ANSLAGSTAVLA

Stöd ungdomsskidåkningen

Swisha valfritt belopp till

123 189 81 96

Svegs IK skidor/skidskytte

 

 

 

noname 

 Postadress:
Svegs IK - Skidor
Herrögatan 7
84232 Sveg

Besöksadress:
Härjedalsgatan 8
84232 Sveg

Kontakt:
Tel: 068010090
E-post: This is a mailto link

Se all info