Hoppa till sidans innehåll

Information till elever


Ridskolans verksamhetsår är indelat i två terminer, höst- och vårtermin. Ordinarie ridskoleverksamhet pågår inte under sport-, påsk- och höstlov eller helgdagar. 

Vid terminsstart görs ett utskick med information om lektionstider, stalltjänst och övrigt du behöver veta. Eleverna delas in i ridgrupper utifrån ridkunskap, vilka ses över inför varje termin. För nybörjare finns alltid möjlighet att få hjälp när man gör iordning sin häst, men när det gäller de yngsta ryttarna behöver även någon vuxen finnas till hands.

Eftersom vi är en ideell förening är det viktigt att alla hjälps åt för att hålla nere avgifterna, därför ingår följande för varje medlem:

  • Stalltjänst 1-2 dagar per termin. Då hjälps vi åt att fodra, mocka hästarnas lösdrift och om de har använt någon box, fylla på vatten och göra rent i stallet. Ingen förkunskap krävs men barn under 12 år måste ha en vuxen med sig. En detaljerad instruktion med vad som ska göras sitter i stallet. Kan du inte den dag du är tilldelad, måste du själv byta med någon och meddela ändringen till kontoret, via telefon eller mail.

  • Hjälpa till vid olika aktiviteter 2 gånger per termin.

  • Någon försäljning (exempelvis Ullmax) någon gång per termin.

Nybörjarelever
Vi vill att föräldrar till nybörjarelever finns med vid ridskolan och kan hjälpa sitt barn om så behövs. Inför terminsstart har vi genomgång med elever och föräldrar.

Säkerhets- och trivsel
Det är viktigt att alla följer våra stall och trivselregler. Om någon inte klarar det, stör och förstör eller något liknande säger vi till. I allvarliga fall kan du även bli avstängd från anläggningen.

När du vistas i stallet ska du tänka på att det är hästens hem. Visa respekt mot både hästar och kamrater i stallet. All vistelse på ridskolan sker på egen risk.

Information
Allt som händer för ridgrupper och övriga medlemmar hittar du på anslagstavlorna på anläggningen, på vår facebookgrupp och här på hemsidan.

 

Uppdaterad: 04 FEB 2020 16:03 Skribent: Anna Elfqvist
E-post: Adressen Gömd

 

Postadress:
Svegs Ryttarförening - Ridsport
Elin Eriksson, Näsvägen 5
84693 Vemhån

Besöksadress:
Nilsvallen 17
84232 Sveg

Kontakt:
Tel: 0767771868
E-post: ordforande@svegsrytt...

Se all info

ica

 Swedbank_Vector_Master_Logotypes_Pos_RGB.jpg

salab

 

hotellmysoxen

svegs_logo_475

 

dackab

 

harjeans_logo

 

karlhedin102