Hoppa till sidans innehåll

Vår förening


Svegs Ryttarförening bildades 1991 och är en sammanslutning av hästintresserade, de flesta med egen häst. Vår största målsättning är att starta och driva en ridskola på anläggningen Sandbacken. Vidare målsättning är att ordna bra träningsmöjligheter för medlemmarna, och att genom kurser och studiecirklar sprida kunskaper om god hästhållning.Vi försöker hålla regelbundna träningar på vår anläggning vid Sandbacken.
   
Svegs ryttarförening har ett hundratal medlemmar
   
Vi strävar efter att vår värdegrund ska respekteras i möten med två- och fyrbenta. Och både när vi ses ansikte mot ansikte men även online. Värdegrunden hittar du under rubriken Ryttarföreningens värdegrund, till vänster på sidan.

Och stadgarna för Svegs förening kan ni läsa här.

   
Förutom regelbunden ridträning anordnar Svegs ryttarförening träningstävlingar och klubbmästerskap i dressyr och hoppning.
Vi anordnar kurser i olika ridtekninker, b.la distansritt. Vi har genom åren utbildat många ryttare i horsemanship. Vi har gjort PR för vår verksamhet genom barnridning, prova på-ridning för vuxna och genom kurser inom barnidrottsskolan. Vi deltar regelbundet vid större evenemang som barnens dag, skyltsöndagen och luciafirande.
   
Inom hästsporten ryms fysisk aktivitet, vardagsgemenskap och umgänge med djur som ger övning både i empati, ledarskap och ansvarstagande.    

Uppdaterad: 12 MAR 2018 21:29

 

Postadress:
Svegs Ryttarförening - Ridsport
Elin Eriksson, Näsvägen 5
84693 Vemhån

Besöksadress:
Nilsvallen 17
84232 Sveg

Kontakt:
Tel: 0767771868
E-post: ordforande@svegsrytt...

Se all info

ica

 Swedbank_Vector_Master_Logotypes_Pos_RGB.jpg

salab

 

hotellmysoxen

svegs_logo_475

 

dackab

 

harjeans_logo

 

karlhedin102