Hoppa till sidans innehåll

Svenljunga RK - Ridsport

Välkomna till Svenljunga Ridklubb!

 

Årsmöte 26:e februari kl. 19 

Välkomna på årsmöte den 26:e februari kl. 19 på Bynanders motormuseum!
Vi bjuder på fika för dom som anmäler sig före mötet! 

Ej kvar på Ljungaskog sedan årsskiftet 2019/2020

Som ni vet har vi kämpat i över 8 år för att få till en ny och vettig överenskommelse mellan SRK och kommunen angående anläggningen i Ljungaskog. Vi har kastats fram och tillbaka mellan hopp och förtvivlan. Det har varit många turer fram och tillbaka. Senaste förslaget på kontrakt var SRK och tjänstemännen överens om för ett år sedan, men det har röstats ner av en majoritet av politikerna i Kommunfullmäktige. Man ser bara den lilla kostnaden, man värdesätter inte hur många olika, både unga och gamla, oberoende av kön, kunskap och erfarenhet, kan få både gemenskap, motion och "uppfostran" inom den fantastiska hästvärlden! Det är mycket sorgligt att se vår fina anläggning tom och inte få komma till sin rätt...

Senaste giltiga kontraktet med kommunen gick ut den sista december 2019 och sedan dess är SRK "hemlösa". Det finns idéer på att bygga upp verksamheten någon annan stans, men inget konkret finns ännu. 

Ytterligare förlängning 6 mån

SRK har fått kontraktet med kommunen förlängt med ytterligare 6 månader på samma premisser som senaste åren. Senaste avtalsförslaget från kommunen kunde SRK inte godkänna, det ansågs på tok för kostsamt och riskabelt. Kommunen har sagt att de ska ta fram ett nytt avtal som vi hoppas är godtagbart. Vi vet inte när vi kommer få ta del av detta avtal och förstås än mindre vet vi något om innehållet. SRK har varit på två möten ihop med kommunen där även en representant från Ridsportförbundet varit med och berättat vilka bra samarbeten det finns mellan kommun och ridklubbar i andra kommuner. Förhoppningsvis blir Svenljunga kommun inspirerade av denna input och inser värdet av en levande ridklubb samt ger oss goda förutsättningar för detta!

Extra medlemsmöte 21/1 och årsmöte 21/2 2019

21:a januari kl. 19 i kafeterian i ridhuset - Extra medlemsmöte. Anmäl att du kommer. SRK bjuder på fika. Styrelsen informerar om nuläget med anläggningen och kommunen samt diskuterar förslag om framtiden.

21:a februari kl. 19 i kafeterian i ridhuset - Årsmöte. Anmäl att du kommer. SRK bjuder på fika. 

Inget avtal

Svenljunga Ridklubb vår kontakt på kommunen hade kommit överens om ett avtal som vi alla tyckte var godtagbart och görligt. Förhoppningen var att det skulle klubbas igenom av politikerna i slutet av november, men politikerna godtog det inte, utan valde att göra en återremiss. Inom ett par dagar kom ett reviderat förslag på avtal, vilket SRKs styrelse inte anser vara rimligt. Därmed ser det ut som att vi står för långt ifrån varandra så att inget avtal kommer kunna komma tillstånd och i förlängningen leder det till att Svenljunga Ridklubb kommer lämna anläggningen Ljungaskog den sista mars när nuvarande avtal går ut. Vad som händer med anläggningen sen är det ingen som vet.

Ytterligare förlängning för SRK tom 31:a mars 2019

Svenljunga Ridklubb fortsätter att hålla ridhuset öppet för medlemmar, denna gång har kommunen förlängt avtalet till den sista mars 2019. 
Det känns även som att det finns hopp om att vi äntligen ska få till ett avtal med kommunen och att underlaget i ridhuset och i paddocken kommer bytas ut. Då får vi äntligen bra förutsättningar för träningar och tävlingar!

Clinic/helgkurs frihetsdressyr med Madeleine Svensson 26-27 maj

För mer info, läs i kalendern på dessa datum. För frågor eller mer info, kontakta Mathilda Nordström på 073-536 44 36.

Årsmöte tisdagen den 27:e februari 2018 kl. 19

Klubben har årsmöte måndagen den 27:e februari kl. 19 i kafeterian i ridhuset på anläggningen. Klubben bjuder på fika. Anmäl er gärna till This is a mailto link så vi vet hur många som kommer och hur mycket fika vi ska ordna. :)

Hjärtligt välkomna! :)

 

Ytterligare förlängning för SRK tom 31:a mars 2018

Svenljunga Ridklubb fortsätter att hålla ridhuset öppet för medlemmar, denna gång har kommunen förlängt avtalet till den sista mars. 

Unick Horses hyr just nu boxar i stallen. De använder ridhuset som alla andra medlemmar. Så alla medlemmar med ridhuskort är välkomna att rida i ridhuset!

 

Ytterligare förlängning för SRK tom 31:a december 2017

Svenljunga Ridklubb fortsätter att hålla ridhuset öppet för medlemmar. Avtalet med kommunen är förlängt till årsskiftet. Kommunens politiker tog beslutet för nästan ett år sedan att anläggningen skall styckas av och säljas. Sedan dess har det inte hänt något, så anläggningen fortsätter tyvärr en tillvaro i vakuum... Det går ju dock att hitta på saker, så om ni är sugna på träningar (främst dressyr, hoppning funkar inte så bra pga underlaget), pay and ride, kurser, loppis, mm. så är det ju fritt fram att föreslå till styrelsen och arrangera.
Anläggningskort för resten av året kostar 400:-.

 

Ridklubben förfogar över anläggningen tom sista augusti 2017

För tillfället har ridklubben avtal med kommunen fram till sista augusti 2017. I dagsläget vet vi inte vad som händer där efter. Kommunen har beslutat att sälja anläggningen, men det har tyvärr ännu inte märkts att något har hänt eller gjorts för att det ska genomföras.

 

Årsmöte måndagen den 27:e februari kl. 19

Klubben har årsmöte måndagen den 27:e februari kl. 19 i kafeterian i ridhuset på anläggningen. Klubben bjuder på fika. Anmäl er gärna till This is a mailto link så vi vet hur många som kommer och hur mycket fika vi ska ordna. :)

Hjärtligt välkomna! :)

 

Ridanläggningen kommer säljas

Kommunens politiker har beslutat att Ljungaskogs ridanläggning ska styckas av och säljas. När detta kommer vara klart vet vi förstås inte i dagsläget. Svenljunga ridklubb driver anläggningen vidare tills iaf sista mars.

För att rida på anläggningen krävs medlemskap i ridklubben för år 2017 och anläggningskort, vilket betalas i förskott.

Medlemsavgiften 2017 är 300:- för senior, 200:- för junior (tom 16 år) och 600:- för familj.

Anläggningskort kostar 300:- för januari-mars eller 50:- per gång vid träning för tränare.

Bankgiro 5770-8331 eller swish 123 634 61 34.

 

Svenljunga ridklubb har förlängt avtalet med kommunen!

Svenljunga Ridklubb fortsätter att driva Ljungaskog ridanläggning fram till och med sista december 2016. Under tiden letar kommunen efter en arrendator.

Varmt välkomna att lösa anläggningskort och rida på anläggningen! För info om anläggningsavgifter titta under fliken "Anläggningsavgift".

För den som vill träna dressyr håller Ingrid träningar på tisdagskvällar.
Ingen hoppträning är inplanerad för tillfället.

Välkomna! :)

 

 

Anläggningen öppen from 18:e maj!

Inga mer tecken på kvarka har förekommit och efter en tids isolering öppnar anläggningen igen från och med den 18:e maj enligt godkännande från ansvarig veterinär.

Välkomna att åter igen rida på anläggningen from 18:e maj!

 

 

Kommunens senaste beslut...

...taget i slutet av mars 2016 är att Svenljunga Ridklubb fortsätter att driva Ljungaskog ridanläggning fram till och med sista september. Förutom att träningarna fortsätter så kommer en hopptävling arrangeras och anläggningens kommer användas bla för 3-årstest och premiering. Håll utkik i kalendern för sådant som är bokat.

Varmt välkomna alla med anläggningskort, tävlande och besökare!

 

 

Ridanläggningen på Ljungaskog - Beslut

 

Här nedan kan ni läsa text från ett protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott.

 

Protokoll 2015-12-14

Diarienummer: 2015.238

 

"BESLUT

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att ge kommunchef och VD för Svenbo uppdrag att finna lämplig lösning för anläggningen som möjliggör för allmänheten att fortsatt utföra sitt ridintresse.

 

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar ge kommunchef i uppgift att teckna tillfälligt hyresavtal mellan Svenljunga kommun och Svenljunga ridklubb. Hyresavtalet ska vara tidsbegränsat utan möjlighet till förlängning, samt vara på befintliga villkor. Hyresperioden ska vara från och med 2016-01-01 till och med 2016-03-01.

 

SAMMANFATTNING AV ÄRENDET

Kommunchef och VD för Svenbo har fått i uppdrag att föreslå en lösning för fastigheten Ljunga 1:10. Ett av förslagen var att möjliggöra för Naturbruksgymnasiet att använda ridanläggningen, men representanter för Naturbruksgymnasiet har avböjt förfrågan. En lämplig lösning har ännu inte kunnat fastslås, varpå en dialog har förts med företrädare för Svenljunga ridklubb, vilka har uttryckt ett intresse av att tillfälligt förlänga arrendeavtalet med kommunen."

 

 

Ridklubbens styrelse har haft mycket dialog med kommunen och detta är senaste beslutet från kommunen. Vidare beslut kommer tas den 22:a februari.

 

 

 

Tävlingsnyheter

Postadress:
Svenljunga RK - Ridsport
Box 141
51223 Svenljunga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info