Hoppa till sidans innehåll

Sök till NIU Uppsala

12 NOV 2021 15:16
Nationellt godkänd Idrottsutbildning på Sveriges största idrottsgymnasium. För närvarande går 30 elever på NIU amerikansk fotboll Uppsala.
  • Skapad: 12 NOV 2021 15:16

Vi har möjligheten att ta emot ytterligare 15 elever till läsåret 2022/23.

Huvudtränare är Johan Sedin, Legitimerad Specialidrottslärare i Amerikansk fotboll, tidigare förbundskapten för såväl damlandslaget som herrlandslaget.


Undervisningen sker på Celsiusskolan och vi har fotbollsträningar på Österängens IP. Fysträning sker på Muskelcentrum som ligger vid skolan och fotbollsplanen. Vi tränar 5 ggr i veckan på morgonen mellan 07:30-10:00. Undervisningen i andra ämnen startar 10:30 varje dag.


NIU utbildningen är en elitutbildning i sporten amerikansk fotboll och därför finns det elever från flera klubbar. Träningen på NIU ses som ett spetskomplement till den träning som sker i klubblaget.

Flyttar man till Uppsala för utbildningen men vill spela kvar i sin hemmaförening går detta givetvis alldeles utmärkt. Vi ser till att ni får möjligheten att träna med Uppsala 86ers om resan hem för kvällsträning är för lång. Vi ser även till att skolan och tränarna, hemklubb och 86ers, har en kontinuerlig dialog kring din träning och hur du bäst skall utvecklas.

Just nu har vi spelare från Uppsala 86ers, Gefle Red Devils, Wäsby Warriors, Västerås Roedeers, Arlanda Jets, Göteborg Marvels, Örebro Black Knights, Tyresö Royal Crowns, Täby Flyers och Sand Falcons (Norge) på NIU, Celsiusskolan, Uppsala.


Skolan
Celsiusskolan, Sveriges största idrottsgymnasium, ligger centralt i Uppsala med gångavstånd till gymnasieboendet och intilliggande Österängens IP, där fotbollsträningarna äger rum. https://celsiusskolan.uppsala.se
Majoriteten av elever på skolan är idrottselever vilket skapar en seriös idrottsmiljö. Lärare och skolledning förstår elitidrott och ser idrottandet som något viktigt. Skolmaten är kostanpassad för detta med extra mycket mat för eleverna.


Ansökan
Ansökningsmodulen öppnar i mitten på september. NIU 2022/2023 har en sista ansökningsdag den 1 december 2021. Observera att detta endast är en idrottslig ansökan.

Ett programval till gymnasieantagningen måste alltid göras.

Ansök till NIU: https://www.rfsisu.se/Uppland/Viarbetarmed/Idrottochstudier/


Boende

Vi rekommenderar Uppsala Gymnasieboende. Det finns information på deras hemsida hur du går tillväga för att göra en intresseanmälan, få till ett besök tillsammans med kostnader och kontakt för fler specifika frågor. http://www.uppsalagymnasieboende.se/


För mer information, följ oss på sociala media:
https://www.facebook.com/niuamerikanskfotbolluppsala
Twitter: NIU Football Academy, @AcademyNIU

Skribent: Fredrik Haraldson
E-post: This is a mailto link

Idrottens utbildningsplattform

 

 

Folksam

Råd och Vård för idrottsskador  

 riksidrottsgymnasium_logo_RGB 

Puff borja

 

Puff

 

Medlem av

 

IFAF

 

Ren Vinnare  

 SAMARBETSPARTNERS 

 

Contact Sports

 

Wilson 

 

Postadress:
SWE3 – Svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbron 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information