Hoppa till sidans innehåll

SM-guldet 2013 till S-81 Tomas Lindgren!

26 FEB 2013 09:06
I stort sett hela världseliten med gamla mästare som Karol Jablonski och senaste två årens världsmästare Tomasz Zakrewski dök upp när svenska mästerskapet avgjordes på Kungsbackafjorden i helgen. Totalt över 60 seglare från 7 nationer!
  • Skapad: 26 FEB 2013 09:06

Fantastiska blankis-förhållanden med vindar uppåt 6-7 m/s på lördagen och 10-12 m/s på söndagen bäddade för riktigt snabb segling. Av säkerhetsskäl (delvis på grund av den relativt korta banlängden) delades seglarna upp i två fleets genom tre kvalrace.

Det hände också en hel del mindre incidenter såsom rundpallar, mastbrott osv och olyckligt nog även en otäck frontalkrock mellan en kryssande och en slörande jakt i sista seglingen.

Vaiko Vooremaa från Estland fullständigt dominerade i resultatlistan med 6 spikar och en andra plats och vann självklart regattan före T Zakrezewski på andraplats och K Jablonski på tredje. Bästa svensk och därmed svenske mästaren 2013 blev Tomas Lindgren på en total 5:e plats följd av Fredrik Lönegren på 6:e plats.

Stort tack till alla som hjälpte till att ro i land detta evenemang, tävlingsledare Vivianne och Västkustens Isjaktsällskap vars medlemmar stod för ett ovärderligt medverkade!

Skribent: Oscar Wersäll

Postadress:
Svenska DN Isjaktsällskapet - Issegling
Oscar Wersäll, Furusundsgatan 8
11537 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46735268287
E-post: This is a mailto link

Se all info