Hoppa till sidans innehåll

Breakare uttagna till elitsatsning mot OS 2024

11 FEB 2022 14:52
Uttagningen är klar! Breakare har blivit utvalda att delta i elitsatsning mot OS 2024, i samarbete mellan Svenska Danssportsförbundet (DSF) och Svenska Breakingförbundet (SvBF).
  • Uppdaterad: 11 FEB 2022 14:52

Följande Breakare har blivit utvalda att delta i elitsatsning mot OS i samarbete mellan Svenska Danssportsförbundet (DSF) och Svenska Breakingförbundet (SvBF).

6 Bboys (samt 2 reserver) och 2 Bgirls (samt 1 reserv) har valts ut i enlighet med DSF uppdrag och kriterier. Nedan längre beskrivning av hur processen gått till och på vilka kriterier som urvalet har gjorts.

På första lägret i mars och det planerade testlägret i maj kommer även reserverna nedan att delta. Information om kommande tillfällen meddelas löpande till berörda.

Tack till alla breakare som velat delta och tack till domarna i tävlingskommittén som lagt både tid och kraft på att komma fram till ett beslut som Svenska Danssportförbundet kan gå vidare med.

Svenska Danssportförbundet går vidare med satsningen på Breaking och samtliga i den större gruppen kommer att fortsätta med de planerade föreläsningarna i nutrition och idrottspsykologi. I planen för året ligger också ett läger där alla i hela gruppen kan delta.

Svenska Dansportförbundet ser också över möjligheten att köra enklare uttagningstävlingar till mästerskap och eventuella kvaltävlingar för att följa prestation och nivå där de som då är medlemmar och vill vara en fortsatt del av svensk idrottsrörelse får delta.

I slutet av året kommer utvärdering av satsningen att göras då vi bland annat ser över truppens sammansättning inför kommande år.

Utvalda till elitsatsningen

Bboys:

Mauro Mardonez
Robin Johansson
Carl Lundberg
Robin Leo
Aly Bardan
Jan Madera

Reserver:
Clive Rudd
Mikael Camara

Bgirls:

Fredmar Lopez
Saga AX
Melinda Jacobsson

Reserv:

Ellinor Eklund

Svenska Breakingförbundet och Svenska Danssportförbundet gratulerar de uttagna breakarna!

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link