Hoppa till sidans innehåll

Återstartsstöd IF

14 OKT 2021 15:24
DSF har fått ekonomiskt stöd att dela ut till medlemsföreningar för återstarts-insatser. Syftet med stödet är att stimulera till en återstart av föreningarnas verksamhet efter pandemins effekter.
 • Skapad: 14 OKT 2021 15:24

Syftet med stödet är att stimulera till en återstart av föreningarnas verksamhet efter coronapandemins effekter, vilket innebär att stödet ska säkerställa att föreningarna ges möjlighet att rekrytera, återrekrytera och behålla medlemmar.

Återstartsstödet ska ses som ett framåtriktat stöd som ska bidra till att idrottsrörelsen står sig fortsatt stark efter att pandemin släppt sitt tag. Det ska inte förväxlas med kompensationsstödet då återstartsstödet inte syftar till att ekonomiskt kompensera föreningar för negativa ekonomiska konsekvenser som uppstått. Detta stöd tar sin utgångspunkt i att verksamheter behöver få en uppstart, återstart, omstart eller nystart med sikte på den idrottsliga verksamheten.

 

Ansökan 

Ansökan gör ni via er IdrottOnline-sida under fliken Idrottsmedel. För att ansöka om Återstartsstöd IF ska ni välja Återstartsstöd IF 2021/2022. Ansökningarna hanteras löpande.

Ansökningsperioden öppnar 18 oktober 2021 och sista ansökningsdag är 21 december 2021.

En förening kan beviljas återstartsstöd på max 15 000 kronor. Medel beviljas för verksamhet som ska genomföras framåt i tiden, inte som kompensation för utebliven eller inställd verksamhet.

Bidraget ska vara förbrukat före augusti 2022 och insatsen ska återrapporteras senast 21 januari 2022

Föreningar som fått stöd och inte återrapporterar i tid eller inte förbrukar hela bidraget är återbetalningsskyldig.

Mål

Föreningar som ansöker om återstartsstöd ska ha följande målsättning:

 • Samma antal medlemmar som innan eller fler.
 • Samma antal tävlingslicenser som innan eller fler.
 • Samma verksamhetsgrad som innan eller mer.
 • Fler medlemmar mellan 7-25 än innan.

 

Det är en fördel om ansökningar innefattar:

 • Samverkan med andra föreningar ex utbyte av tränare, gemensamma ledarträffar. 
 • Göra projekt tillsammans med ert specialdistriktsförbund så att projektet gynnar fler.
 • Samverka med RF/SISU-distrikt för att skapa mervärde. 

Insatser man kan ansöka om

 

 • Rekrytera aktiva
  Om ni som förening har tappat aktiva och/eller ledare så finns möjlighet att få ekonomiskt stöd till insatser för att rekrytera nya eller återrekrytera tidigare medlemmar. Det kan exempelvis handla om att göra en rekryteringskampanj, ta med en kompis till tränignen, prova på-dagar på skolor/fritidsgårdar/företag eller aktiviteter för tidigare medlemmar.

 • Motivera tränare och ledare
  Om ni som förening har ett behov av att göra insatser gentemot era tränare och ledare i syfte att motivera dessa till att fortsätta sin ledargärning så finns möjlighet att få ekonomiskt stöd till detta. Det kan handla om insatser som att ge någon person uppdraget att utveckla och coacha tränare i föreningen eller anordna regelbundna tränar- och ledarträffar. Träffar för ledare som har slutat. Motivera nya att ta ledaruppdrag så att föreningens verksamhet kan återstarta.
  Samverka gärna med RF/SISU-distrikt. 
 • Motivera aktiva
  Om ni som förening har ett behov av att göra insatser för att motivera era aktiva så att de fortsätter kan ni söka ekonomiskt stöd för det. Det kan handla om att arrangera läger eller tävlingar för era egna medlemmar.

 

Om ni som förening har andra behov än ovan nämnda, ta kontakt med This is a mailto link då det finns möjlighet att utforma egna insatser.

 

Skribent: Theres Frifarare
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link