Hoppa till sidans innehåll

Åtgärder mot covid-19 hävs

03 FEB 2022 12:00
Regeringens pressträff idag, kom med det glädjande beskedet att rådande restriktioner kommer tas bort den 9 februari.
  • Skapad: 03 FEB 2022 12:00

Det har varit ännu en vinter med fokus på anpassning för att hålla ner smittspridningen, återkommande pressträffar om restriktioner och ovisshet i allmänhet. I dansens värld har det inneburit inställda kurser, framflyttade tävlingar och utbildningar och en längtan efter att få möte en vår med full aktivitet.

Nu ser vi fram emot ett 2022 som ger dansverksamheterna runt om i landet, de förutsättningarna som behövs för att skapa en dansmiljö som ger glädje, utveckling och gemenskap. Nationella tävlingar får genomföras inför publik och verksamheter behöver inte längre anpassa deltagare till lokalens yta.

Viktigt är dock att ta ansvar för andras hälsa och stanna hemma vid sjukdom eller misstänkt covid-19 och undvika nära kontakter med andra då. Ovaccinerade rekommenderas fortsatt att undvika trängsel och stora folksamlingar.

Svenska Danssportförbundet hoppas att detta innebär energi och engagemang hos våra medlemmar och dansare. Vi finns här för er, för att hjälpa er i återgång till en normal verksamhet igen. Ni når oss på This is a mailto link och vi ser fram emot att kurserna, utbildningar, seminarier och tävlingar får fylla våra flöden på nytt.

Läs Riksidrottsförbundets nyhet:
https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/riksidrottsforbundetvalkomnarbeskedattrestriktionertasbort

Läs Folkhälsomyndighetens information:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/februari/de-flesta-atgarder-mot-covid-19-upphor-den-9-februari/

Nu dansar vi in våren!

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link