Hoppa till sidans innehåll

Breaking till OS 2024 - Toppgruppen till Bosön

10 MAJ 2022 13:45
Med fokus på OS genomförs det andra elitsatsningslägret.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2022 13:45

På fredag samlas breakarna som är uttagna till Svenska Danssportförbundets OS-satsningen, på Bosön. Det är tre intensiva dagar som väntar med träning, teori och fystester. Riksidrottsförbundets labbpersonal leder fystesterna.

Svenska Danssportförbundets projektledare och Breaking-koordinator i OS-satsningen, Ferhat Duz, leder breakarna genom helgens alla moment. Ferhat har en lång erfarenhet av Breaking och internationellt tävlande i de större sammanhangen, inte minst som Red Bull-breakare. Ferhat har dessutom en kandidatexamen i idrottsvetenskap, som kommer att bidra mycket positivt i utvecklingen av breakarna.

Projektledare i breddsatsningen inom Breaking, Tobias ”Marre” Marin, föreläser om bedömning - ur domarens perspektiv. Marre förstärker Breakingsatsningen inom förbundet genom att fokusera på utveckling av tävlingssystem, få i gång breddläger, utbildning för både domare och tränare samt ha kontakt med förbundets föreningar när det gäller Breaking. Han har erfarenhet av nationellt och internationellt tävlande, är en av förbundets internationella domare i Breaking och en van organisatör av både tävlingar och läger.

Förhoppningen är att helgen levererar teamkänsla, prestation, resultat och mycket positiv energi.

På bilden: Ferhat Duz

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link