Hoppa till sidans innehåll

GS till Svenska Danssportförbundet

29 NOV 2021 10:30
Har du förmågan att vara den sammanhållande kraften i ett förbund som ständigt utvecklas?
  • Uppdaterad: 10 NOV 2021 14:57

Svenska Danssportförbundet är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet och därmed en del av den svenska idrottsrörelsen. I dag har förbundet 160 medlemsföreningar och 36 000 medlemmar över hela Sverige och många dansstilar samt en bred åldersgrupp finns representerad. Vi är idag fem anställda som sitter i fina lokaler tillsammans med RF, SISU och 35 andra specialidrottsförbund i Idrottens Hus, i Stockholm.

Svenska Danssportförbundet har till uppgift att främja dansen och danssporten i Sverige, i enlighet med idrottens mål och inriktning. Vi gör det genom att administrera, organisera och ständigt utveckla danssporten. Utvecklingen bygger på en samlad och samtidigt självstyrande verksamhet, med starka idrottsföreningar samt en utbildningsverksamhet av högsta klass. Dansen utövas i form av danslek, träning, tävling och uppvisning för att ha roligt, må bra och utveckla människor genom hela livet.

Vem är du?

Vi tror att du har erfarenhet från ledande roller som Generalsekreterare/VD/Verksamhetschef eller liknande, i en idéburen och komplex organisation. Du har en förståelse för hur vision, strategi och genomförandeprocesser flyttar verksamheten framåt och hur motivation, delaktighet och Vi-känsla får en organisation att utvecklas och nå uppsatta mål.

För att lyckas i rollen som Svenska Danssportförbundets generalsekreterare behöver du ha integritet, arbeta lösningsorienterat och ha en god initiativ- och samarbetsförmåga. För att skapa en hållbar och samarbetande ledaskapskultur i en ideell verksamhet, krävs även en prestigelös och flexibel, lyhörd och kommunikativ personlighet.

Meriterande om du har erfarenhet från idrottsvärlden!

Du har relevant eftergymnasial utbildning, dokumenterad ledarerfarenhet och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Generalsekreteraren (GS) ansvarar för kansliets löpande arbetet och utveckling samt dess personal. Du är förbundets ansikte utåt tillsammans med förbundsstyrelsens ordförande och representerar förbundet vid externa kontakter med tex de internationella dansorganisationerna, Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, myndigheter och media. Arbetet som generalsekreterare innebär även att verkställa förbundsstyrelsens beslut och är därför föredragande och sekreterare i förbundsstyrelsen. Ansvarsområdet inkluderar även ekonomi och budget, att söka statliga anslag och projektstöd.

Arbetet som generalsekreterare bjuder på bredd och djup. Du det övergripande ansvaret att leda en komplex organisation med verksamhetsområden, distrikt och föreningar. Verksamheten består av den yttersta landslagseliten, en omfattande träningsverksamhet och ytterligare en verksamhet med kurser och socialdans i fokus.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en 100 % tillsvidareanställning.

Uppdraget innebär en del resor samt kvälls- och helgarbete. Vi tillämpar förtroendearbetstid och individuell lönesättning.

Tillträde efter överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 10 januari 2022. Vi hanterar ansökningarna fortlöpande.

Ansök genom att mejla ditt cv och personliga brev till This is a mailto link

Vid frågor kontakta Tf. GS Lena Sulkanen på 076–8211798

 

 

 

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link