Hoppa till sidans innehåll

Information om medlemsföreningarnas hemsidor i IdrottOnline

14 MAR 2022 14:38
Uppdatering om förbundets process med den officiella hemsidan samt att finna hjälpsamma lösningar för medlemsföreningarna.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2022 14:38

Under hösten informerade vi om Riksidrottsförbundets nya digitala strategi, som påverkade både förbund och medlemsföreningar. Idrottonline, där hemsidor ligger och administration hanteras, skulle få en ny form och därmed plockas samtliga hemsidor bort den 31 december 2022. Det tydliggjordes att medlemsföreningarnas hemsidor inte ingick i utredningen och att det inte skulle presenteras alternativ för dessa.

Samtliga specialidrottsförbund inom RF bjöds in till utredningens workshops och det var först i december som deras resultat och rekommendation för förbunden. Vi har nu kommit fram till en lösning för förbundets officiella sida och ser fram mot att projektet startar och att ni alla får ta del av den nya sidan. En sida för såväl fakta och information, som inspiration och utveckling.  

Vi har varit tydliga med att vår leverantör av hemsidelösning, ska se över en lösning som kan vara hjälpsam för alla föreningar. Förbundet kommer inte inkludera sidorna i den officiella hemsidan, men vill tillsammans med er skapa en gemensam profil för den framtida digitala miljön, som ska stärka föreningarna och danssportens profil. Alla är en del av ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet, som arbetar för att främja dans och danssport i Sverige – det vill vi synliggöra.

Så vad händer nu?
Vi kommer så snart som möjligt att informera er om alternativ som ni kan välja, om ni vill. Kanske har några av er redan påbörjat projektet och vi önskar liksom ni, att processen med att forma en ny digital närvaro gick fortare framåt.

Vi vet inte idag hur stort intresse det finns bland föreningarna, att få förslag på hemsidelösning. Många använder sociala medier som främsta kommunikationskanal och andra har även en levande hemsida. Oavsett vilket, så kommer alla ha möjligheten att ta del av informationen.

Ni är välkomna att kontakta oss på This is a mailto link och vi vill påminna alla föreningar att anmäla sig till Förbundsmötet den 23-24 april. Anmäl via länken:

https://www.danssport.se/forbundsmote/forbundsmote2022/

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link