Hoppa till sidans innehåll

Landslagscoach Katja Lujan Engelholm tävlar med Eric Saade i Let´s Dance

25 MAR 2022 12:41
Läs intervjun med Katja.
  • Skapad: 25 MAR 2022 12:41

I vårens säsong av Let´s Dance ser vi Eric Saade dansa med Katja Lujan Engelholm. Det är alldeles för få som vet att Katja är landslagscoach i Team Sweden Standard & Latin, Tiodans. Efter 16 år som tävlingsdansare så fokuserar nu Katja på att föra sin erfarenhet och kunskap vidare genom att stötta landslaget, utbilda eleverna på hennes egna klasser på Solna Sportdansklubb  och utveckla Let´s Dance -deltagare för att kunna vinna den utmanande tävlingen.

Det är Katjas tredje säsong och med en vinst med Jon Henrik Fjällgren och en andraplats med Anis Don Demina, så är det en positiv Katja som fokuserar på kommande månaderna.

 - Första året jag var med, så visste jag inte vad det innebar och bara kastade mig in i Let´s Dance-bubblan. Med två säsonger i bagaget, så är det med en stor respekt för processen, en helt annan mental inställning och en större rädsla att inte leverera på topp, som jag leder min danspartner genom veckor av hårt arbete och lördagar av glädjesvall och förhoppningsvis framgångssagor.

Under 4 månader är Katjas fokus inställt på att hon ska ge sin danspartner de bästa förutsättningarna för att gå hela vägen i tävlingen.
 - Jag går in i ett tillstånd där jag är en samlad och fokuserad danspedagog, ett mentalt stöd vid tvivel och motgångar, en positiv och flexibel medmänniska och samtidigt ska jag vara en högt presterande dansare med lagom mycket vinnarskalle. Hur hårt arbete det än är så är det en så otrolig upplevelse att få vara en del av detta, så det är värt allt.

Mitt trick för att varva ner när jag kommer hem på kvällarna? Jag lägger mig på soffan med jackan på, går igenom danserna, bearbetar dagen och sen blir jag privata Katja!

Följ Eric och Katja genom Let´s Dance, på lördagar kl 20.00.

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link