Hoppa till sidans innehåll

Medlemsansvarig projektledare till Svenska Danssportförbundet

14 JAN 2022 10:15
Är du rätt person för att driva ett framgångsrikt arbete med förbundets medlemsföreningar? Att utveckla samarbete med dessa och vara en support i verksamheterna samt ta rollen som den föreningsutvecklande kraft förbundet idag saknar?
  • Skapad: 14 JAN 2022 10:15

Svenska Danssportförbundet är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet och därmed en del av den svenska idrottsrörelsen. I dag har förbundet 164 medlemsföreningar och ca 26 000 medlemmar över hela Sverige, många dansstilar samt en bred åldersgrupp finns representerad. Vi är idag fem anställda som sitter i fina lokaler tillsammans med RF, SISU och 35 andra specialidrottsförbund i Idrottens Hus, i Stockholm.

Svenska Danssportförbundet har till uppgift att främja dansen och danssporten i Sverige, i enlighet med idrottens mål och inriktning. Vi gör det genom att administrera, organisera och ständigt utveckla danssporten. Utvecklingen bygger på en samlad och samtidigt självstyrande verksamhet, med starka idrottsföreningar samt en utbildningsverksamhet av högsta klass. Dansen utövas i form av danslek, träning, tävling och uppvisning för att ha roligt, må bra och utveckla människor genom hela livet.

Vem är du?
Vi ser gärna att du är en driven person med dokumenterad erfarenhet av projektledning. Erfarenhet som bidrar till att sätta upp tydliga mål, strukturer och rutiner. Det egna ansvaret är en förutsättning för att du ska kunna skapa en beständig plattform att arbeta från. Att ha en social och kommunikativ personlighet är viktigt, för att föra dialogen med föreningarna. En dialog som ska vara professionell, positiv, hjälpande, utvecklande och tydlig i såväl tal som skrift. Intresset för idrott och idrottsrörelsen är en stor fördel, men inte ett krav. Förmågan att bygga relationer med de målgrupper som väntar på just dig och ditt engagemang i att utveckla föreningsarbete, är en förutsättning.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Arbetet med Danssportsförbundets föreningar, innebär ett nära samarbete med medarbetarna på kansliet, i verksamhetsområden och distrikt. Din uppgift är att bygga en funktion för ”Medlemsföreningsarbete”. Du ansvarar för att i det arbetet, lägga upp en plan för hur föreningsarbetet ska genomföras och vad syftet är. Planera för kommande aktiviteter och genomföra dessa. Vara förbundets expert på föreningarnas mående, behov och förväntan och samtidigt kunna förmedla förbundets arbete, vad föreningarna ansvarar för, förtydliga medlemskapets innebörd och stimulera motivation och engagemang.

Pandemins framfart stoppade många föreningar i dess verksamheter. Bortfall av medlemmar leder till ekonomiska svårigheter och det är ett av flera uppdragen i denna projektledarroll; att hjälpa dessa hårt drabbade föreningar samt se om de som lämnade förbundet, kan komma tillbaka med rätt stöd.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en 100 % projektanställning fram till 2022-12-31, med möjlighet till förlängning
Uppdraget kan innebära en del resor samt kvälls- och helgarbete. Vi tillämpar förtroendearbetstid och individuell lönesättning.
Tillträde så snart som möjligt

Sista ansökningsdag är den 14 februari och vi hanterar ansökningarna fortlöpande.
Ansök genom att mejla ditt cv och personliga brev till This is a mailto link

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link