Hoppa till sidans innehåll

Nytt datum för SM i Dans 2022 (Bugg & Rock n Roll)

15 FEB 2022 11:30
Den stora dansfesten inom Bugg & Rock n Roll - SM i Dans 2022, som skulle gå av stapeln den 27-28 maj, flyttas fram till den 11-12 november.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2022 11:30

Svenska Danssportförbundet genomförde SM i Bugg & Rock n Roll 2021, i samarbete med arrangörsföreningen Uppsala Bugg & Swing Society (UBSS). Under tävlingen presenterade förbundsstyrelsens viceordförande Karolina Filipsson beslutet att även SM i Bugg & Rock n Roll 2022, kommer arrangeras av UBSS den 27-28 maj. Ett datum som behöver flyttas.

Innan årets slut kommunicerades att den största internationella tävlingen inom Lindyhop, International Lindyhop Championship, är planerad till samma datum. Förbundets främsta dansare inom Lindyhop och Boogie Woogie deltar i den internationella tävlingen, då det är den enda tävlingen i sitt slag, som Team Sweden Lindyhop representerar Sverige i. För att förbundet ska kunna erbjuda ett landslag i Lindyhop och även kunna satsa fullt ut på elit och landslag, efter två år av pandemins påverkan, så är det en värdefull helg för såväl danssporten som för dansarna. Sveriges dansare är framgångsrika på den internationella scenen för Lindyhop och de titlarna ska vi naturligtvis försvara.

Svenska Danssportförbundet har ett ansvar att planera en tävlingskalender som tillgodoser alla tävlingar, oavsett om det är Grand Prix, SM eller internationella tävlingar. Tävlingar ska inte arrangeras på samma dag, för att möjliggöra för allas möjlighet till utveckling och dansglädje genom tävlingstillfällen.

Förbundet och arrangörsföreningen UBSS har gemensamt beslutat att flytta fram SM i Bugg & Rock n Roll 2022, till den 11-12 november. Att flytta en så omfattande tävling är inte ett lätt beslut att fatta, men när det finns starka skäl, så behöver förbundet ta ansvar och agera.

Föreningar önskas informera sina medlemmar om det nya datumet, 11-12 november, samt att samlad information kommer publiceras på dans.se så snart som anmälan är öppen.

Svenska Danssportförbundet och UBSS ser fram emot att välkomna er alla till IFU Arena i Uppsala den 11-12 november, för att tävla och uppleva SM i Bugg & Rock n Roll danser 2022!

Vid frågor, mejla This is a mailto link

Information finns även på Uppsala Bugg & Swing Societys hemsida: www.ubss.se

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link