Hoppa till sidans innehåll

Pressmeddelande: Svenska Danssportförbundet presenterar ny generalsekreterare

01 FEB 2022 11:37
Svenska Danssportförbundet presenterar idag Thomas Jansson som ny generalsekreterare. Han tillträder sin tjänst den 14 februari 2022.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2022 11:37

- Förbundet får genom Thomas en bra och erfaren person att leda den fortsatta utvecklingen av verksamheten, tillsammans med personalen på kansliet och förtroendevalda, säger Rolf Löfgren Cassergren, ordförande i förbundsstyrelsen.

Thomas har en lång och värdefull erfarenhet inom idrottsrörelsen och är erfaren senior ledare. De senaste åren har Thomas arbetat på konsultbasis med strategisk ledning och affärsutveckling av organisationer och företag. Innan det var Thomas generalsekreterare för Svensk Bilsport och dess 100 000 medlemmar.

- Det känns verkligen roligt att få bli en del av den utvecklingsresa som Danssportförbundet har startat och jag upplever att det råder en positiv anda i organisationen trots pandemins påverkan. När uppdraget utlystes väcktes mitt intresse för ett förbund med en stark folkrörelse i grunden som håller dansen levande i olika former, men också för att det finns en väl definierad tävlingsverksamhet och elitsatsning med högt satta mål, säger Thomas och fortsätter:

- Dansförbundet har initierat ett antal strategiska projekt som nu skall implementeras. Men jag kommer även att arbeta med att öka intresset för danssporten samt för att våra medlemmar, föreningar och förtroendevalda ska få de verktyg och stöd som krävs för att vi ska bli ännu bättre i vår verksamhet. Det är en rolig utvecklingsresa som väntar dansen och här kommer kansliet att bli en mycket viktig del i det framtida arbetet. Jag ser verkligen fram mot att komma igång nu, avslutar Thomas. 

Svenska Danssportförbundet hälsar Thomas hjärtligt välkommen till ett förbund redo att fortsätta utvecklas inom en fantastisk idrott. 
Thomas Jansson_GS_DSF.jpg

För mer information, kontakta:

Rolf Löfgren Cassergren
Ordförande Förbundsstyrelsen
Mobil: +46 70 549 71 58

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link