Hoppa till sidans innehåll

Svenska Danssportförbundet presenterar landslaget i Disco & Performing art

25 APR 2022 12:39
Uttagningen till landslaget i Disco & Performing art är klar och följande dansare kommer representera Sverige vid Dancenation 2022 i Belgien, den 21-22 maj.
  • Uppdaterad: 25 APR 2022 12:39

Judith Martinez Åkesson är landslagskapten för Disco & Performing art och ser fram emot att följa dansarna i den kommande internationella tävlingen. 

- Det är mycket positivt att dansarna får möjlighet att representera Sverige på den här tävlingen. De håller alla hög nivå och det är inte omöjligt att vi ser dem i final. Våra dansare har så fina kvaliteter både tekniskt, musikaliskt och med fina personligheter och unika uttryck på dansgolvet.

De uttagna landslagsdansarna är föjande:

Alicia Jacobsson & Indra Ferm, Modernt Duo
Alicia och Indra tävlar för Artistic Dancers Vi Unga i Karlsborg. De har har dansat och tävlat med fina resultat i 10 år. De dansar både solo och duo.

Lisa Jahnstedt, Disco solo & Modernt duo
Lisa är elitdansare i Disco, Slow och Performing art solo och tävlar för Indenpendance Sportdansklubb i Lidköping. Lisa har tävlat sen 2015 och meritlistan kompletterades under 2021 med SM-guld i Disco solo, SM-silver i Slow solo och NM-silver i Disco solo. 

Natalie Forsberg, Disco & Modernt Duo
Natalie är elitdansare i Disco och Modern och tävlar för Art Dance i Falköping. Meritlistan inkluderar både nationella och internationella framgångar, som VM-guld i Disco duo och VM-brons i Disco solo 2019 samt SM-brons i Disco solo och SM-silver i Slowdance solo 2021.

Sverige representeras av ett starkt landslag med dansare som är fantastiska representanter för Sverige och Svenska Danssportförbundet. Att åka på internationella tävlingar och mästerskap är utvecklande och de här dansarna har verkligen framtiden för sig på internationella tävlingar.

Foto toppbild:
Lisa Jahnstedt - Disco solo & Modernt duo
Foto: Mats Olofsson, Habobild

Natalie Forsberg, Disco Solo & Modernt, Foto: Privat

Natalie Forsberg, Disco solo & Modernt duo
Foto: Privat

Alicia Jacobsson & Indra Ferm - Modernt Duo, Foto: Renata Kaleta, Dansbilder

Alicia Jacobsson & Indra Ferm - Modernt Duo
Foto: Renata Kaleta, Dansbilder

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link