Hoppa till sidans innehåll

Svenska Danssportförbundet välkomnar Breaking – Projektledare sökes

21 OKT 2021 12:39
Svenska Danssportförbundet söker en erfaren projektledare som kan idrottsrörelsen, är lyhörd, van att samverka med flera olika intressenter och kan tänka i nya banor.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2021 12:39

Du ska leda ett projekt där gamla strukturer möter nya och där ideell verksamhet möter kommersiell. Projektet ska utmynna i att Breaking är en ny dans inom Svenska Danssportförbundet med en etablerad långsiktig verksamhet. Du ska leda projektet på deltid ett år framöver med möjlighet till förlängning i mindre omfattning under maximalt ytterligare ett år.

Svenska Danssportförbundet och Svenska Breakingscenen samverkar i dag på lite olika sätt. Tanken med projektet är att utveckla och etablera strukturer som gör att Breaking blir en integrerad del av svensk danssport. Breaking är både kultur och idrott vilket gör att de traditionella sätten att integrera en ny verksamhet inom idrottsrörelsen inte riktigt passar fullt ut. Det finns många likheter i de båda verksamheterna men det finns också olikheter. Det innebär att nya arbetssätt behöver utvecklas för att tillsammans forma och strukturera den gemensamma verksamheten. De nya lärdomarna från projektet kan sedan tas vidare i övriga organisationen inom Svenska Danssportförbundet.

Projektet består av två delar. En del som ska bygga plattformar och nya samverkansarenor och kanske en ny moderniserad föreningsstruktur. Den andra delen i projektet ska bygga och utveckla det traditionellt idrottsliga, dvs regelverk, utbildningar och inte minst tävlingsserier. Det idrottsliga arbetet ligger inom ramen för den verksamhet som redan bedrivs i förbundet där resurser och kompetens kan hämtas. Förhoppningen och ambitionen är att den kompetens som finns inom Breakingscenen på olika områden också kommer idrottsutvecklingen till del.

För att bygga nya strukturer krävs samverkan med Breakingcommunityn.  

Du måste ha:

- Dokumenterad erfarenhet av att leda projekt eller motsvarande ledarerfarenhet

- Ett stort mått av drivande

- Insikt och kunskap i idrottsrörelsen

- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska och kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift

Du måste vara:

- Lyhörd och flexibel

- Kommunikativ

- Strukturerad

- Relationsskapande

Du rapporterar till projektets styrgrupp och Du kommer att arbeta tillsammans med medarbetarna på Svenska Danssportförbundets kansli. Du börjar med att arbeta fram en projektplan med aktiviteter för de olika delarna utgående från projektets uppdragsbeskrivning. Planen blir sedan verktyget i projektet.

Tjänsten är tidsbegränsad och på deltid, 50% i ett år med möjlighet till förlängning maximalt ett år på 25%.  Arbetsplatsen är Idrottens Hus i Stockholm vilket också blir Din placeringsort.

Svenska Danssportförbundet tillämpar individuell lönesättning och vi vill att Du anger löneanspråk i din ansökan.

Vill Du veta mer kan Du kontakta Lena Arvidsson, ledamot i styrgruppen, på tfn 076-7679793 eller ställ frågor på mejl till This is a mailto link.

Verkar detta vara en spännande och intressant utmaning för dig? Då ser vi gärna att du skickar in ditt CV och ett kort personligt brev, ange löneanspråk. Du mejlar ansökan senast 2021-11-15 till This is a mailto link.

Vi påbörjar urvalsprocessen så snart deadline för ansökan gått ut. Målsättningen är att genomföra intervjuer och eventuella tester under vecka 48. Vi ser helst att tjänsten tillsätts snarast möjligt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link