Hoppa till sidans innehåll

West Coast Swing får eget tävlingsreglemente den 1 januari 2022

16 DEC 2021 08:37
Svenska Danssportförbundet har tidigare under hösten informerat om det nya reglementet  för West Coast Swing, som börjar gälla från och med den 1 januari 2022. Nu närmar vi oss detta datum och vill påminna om vad det innebär för WCS i Sverige.
  • Skapad: 16 DEC 2021 08:37

VO WCS har under de senaste två åren arbetat med att bygga upp ett helt nytt formaliserat tävlingsreglemente för WCS, som i våras godkändes av FS. Målet med arbetet har varit att återskapa förtroendet för WCS inom DSF och växa antalet tävlande. 

När det nya reglementet börjar gälla så kommer tävlingar att kunna ske både inom R-klass (regional) och N -klass (nationell). Tävlingsformen kommer också att över gå till att främst ske genom det s.k. Jack & Jill formatet (även om det traditionella par-formatet också kommer att finnas kvar). 

Visste du…? Ett formaliserat tävlingsreglemente för WCS aldrig tagits fram någon annanstans i världen. Så det har verkligen handlat om att bygga från grunden, naturligtvis baserat på den kunskap som finns internationellt.

WCS Kommittén har även arbetat fram en helt ny domarutbildning och ett nytt bedömningsreglemente för domare inom DSF. Under arbetet har även en av världens mest meriterade huvuddomare inom WCS, Chuck Brown från USA involverats i detta arbete. 

Den nya domarutbildningen genomförs i två steg och huvudutbildare samt examinator är Ibirocay Regueira – en av Sveriges högst rankade WCS dansare samt en av Sveriges mest välrenommerade WCS domare. Passa på att anmäla dig till utbildningstillfällena under våren 2021, då de gamla domarlicenserna inte längre är giltiga från den 1 april 2022.

Under SM Dans 2021 – Bugg & Rock n Roll-danser, så var VO WCS på plats med information för alla som var intresserade.

För mer information om alla förändringar kontakta VO WCS på This is a mailto link

 

 

 

Skribent: Sandra Svanberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Danssportförbundet
Idrottens hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996570
E-post: This is a mailto link