Hoppa till sidans innehåll

Eugene tilldelat Friidrotts-VM 2021

16 APR 2015 10:55
Det var under dagens styrelsemöte i Internationella Friidrottsförbundet, IAAF, som beslutet fattades. Ett beslut som går emot IAAF:s vanliga ordning för hur mästerskap tilldelas.
  • Uppdaterad: 17 NOV 2016 16:25

Den planerade ansökan från Svensk Friidrott och Göteborgs Stad att få arrangera mästerskapet ställs nu in.

- Beslutet från IAAF gör att Göteborg Friidrott inte får chansen att stötta staden och SFIF i ansökningsprocessen mot ett VM vilket känns mycket tråkigt. Vi kommer fortsätta vår satsning på eliten och stärka den attraktiva friidrottsmiljön i Göteborg. Vi kommer även fortsätta utveckla och leverera evenemang i världsklass, säger Bo Edsberger Förbundschef på Göteborgs Friidrottsförbund.

I ett pressmeddelande från Svenska Friidrottsförbundet uttalar sig Björn Eriksson, ordförande för Svensk Friidrott och Camilla Nyman VD för Göteborg & Co.

Vi är djupt besvikna och förbannade över hur det här har gått till och jag kan konstatera att det här inte andas rent spel. Vi hade åtminstone förväntat oss att få lämna ett seriöst bud enligt de principer som IAAF har i sina riktlinjer. Den närmast fiffelartade handläggningen kan ju omöjligen vara i friidrottens intresse. Vem är vinnare av detta?, säger Björn Eriksson, ordförande för Svensk Friidrott.

Besvikelsen är stor även hos Göteborgs Stad.

Göteborg är mitt i en intensiv process där vi har lagt mycket möda på att förbereda en ansökan. Så händer detta att vinnaren utses utan att ens loppet har startat. Vi känner oss väldigt förvånade och besvikna, säger Camilla Nyman VD för Göteborg & Co.

Svensk Friidrott vill sända ett varmt tack till Göteborgs Stad som i den här processen har jobbat hårt och seriöst för att tillsammans med oss få fram ett konkurrenskraftigt bud. Nu tilläts vi inte ens att komma till startlinjen, säger Björn Eriksson.

Skribent: Rebecka Siwerz
Epost: This is a mailto link


 

 

Postadress:
Göteborgs Friidrottsförbund
Box 12174
402 42 Göteborg

Besöksadress:
Friidrottens väg 5
414 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-7727885
Fax: 031-7727890
E-post: This is a mailto link

Se all info