Hoppa till sidans innehåll

Ansök senast den 12 september

25 AUG 2021 13:42
Svensk Friidrott kommer från årsskiftet 21/22 att bestå av nio specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i stället för nuvarande 23. Under 2021 pågår arbetet runt om i Sverige att skapa dessa nya organisationer.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2021 13:42

En ny och viktig del i distriktens verksamhet är möjligheten till en ny tjänst som Föreningsansvarig. Under hösten kommer arbetet påbörjas att hitta och tillsätta denna person till Södra Norrland vara av prioritet. Tjänsten är på 80% och är en provanställning på sex månader.

Arbetsuppgifterna utgår ifrån ett operativt fokus inom distriktet, dessutom kan administrativa arbetsuppgifter tillkomma.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:
I rollen som föreningsansvarig har du tillsammans med distriktsstyrelsen ett distriktsansvar för Svensk Friidrotts utbildningsverksamhet bland annat, vilket innebär att planera, leda, samordna och följa upp utbildningsverksamheten inom distriktet. Du arbetar nära och stödjer distriktsstyrelsen i strategiska utbildningsfrågor.

Områden som distrikten är ansvarig för och där du i rollen som föreningsansvarig kommer att vara delaktig i:

Utbildning/Tränare och ledare - samordna utbildning av funktionärer, ledare och tränare, - upprätthålla tränarpooler för utbyte av tränarresurser samt samarbeta med Nationell Idrottsutbildning.

Samarbete och erfarenhetsutbyte - organisera möten och nätverk - kommunicera med distriktets föreningar - organisera gemensamma läger och träningshelger för ungdomar – ha en löpande dialog med SFIF.

Tävlingar - koordinera tävlingskalendern inom distriktet, inkl. gentemot SFIF - tilldela distriktssanktioner - svara för att det genomförs DM-tävlingar (i den omfattning som distriktet själv bestämmer) - godkänna distriktsrekord - svara för att det finns en gemensam funktionärskår inom distriktet.

Styrning - implementera centrala beslut och föra ut centrala koncept - utveckling av ungdomsverksamheten i distriktet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som tillsammans med kollegor och ideella krafter inom distriktet, vill vara med och skapa resultat god kvalitet och ett långsiktigt utvecklingsarbete. Arbetet kräver engagemang och intresse för utbildning och föreningsutveckling i ideell organisation där pedagogiken och lärande är meriterande men också ett gott nätverk inom friidrotten.

I vardagen kommer du att ha många kontakter. Det är viktigt att kunna arbeta självständigt men också tillsammans med föreningen och RF-SISU distrikt.

Inom tjänsten finns digitala utmaningar, därför tror vi att du har en mycket god digital kompetens och ett intresse och en förståelse för IT-lösningar och applikationer, gärna med koppling till utbildning.  

Svensk Friidrott lever och verkar i en värld av idrott. Erfarenhet av idrottsverksamhet är därför till din fördel. Vi ser även gärna att du har en förmåga att se idrottens roll och funktion utifrån ett större samhällsperspektiv.

Arbetet ställer även krav på att du har lätt att uttrycka dig både i tal och i skrift, på svenska och engelska.

Arbetsgivare: Svenska Friidrottsförbundet, Stockholm.

Tjänstens omfattning: Provanställning sex månader. Resor och helgarbete förekommer.

Tillträde: 2022-01-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 12 september till This is a mailto link  märkt ”Ansökan SDF Föreningsansvarig”.

Upplysningar:
Gunilla Löthagen Sjöstrand, Södra Norrlands Friidrottsförbund, 070-728 58 04,
This is a mailto link samt Björn Lindén, Svenska Friidrottsförbundet
010-476 53 35, This is a mailto link

Facklig företrädare: Anna Jonsson, Unionen,
010-476 53 52, This is a mailto link

Antal besök sedan 4 jan. 2018
hit counter

FÖRENINGAR I ÅNGERMANLAND

 

Utvecklingscentrum (UC)

Postadress:
Ångermanlands Friidrottsförbund
Hemmansvägen 4
871 53 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061110082
E-post: This is a mailto link

Se all info