Hoppa till sidans innehåll

Utmärkelser 2019

18 JUN 2020 11:59
I anslutning till måndagens träning på Högslättens IP delades friidrottens utmärkelser i Ångermanland ut för 2019 års verksamhet. Tyvärr kunde inte alla prisade närvara men det blev en trevlig kväll i solskenet.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2020 11:59

Förbundet hade utsett fyra pristagare till "Årets Friidrottare". Johanna Bygdell, en av Sveriges bästa ultralöpare som deltog i landslaget på Ultra-VM i Portugal, Jenny Rutström, en av de bästa maratonlöparna i Sverige, Melker Albertsson, USM-vinnare i diskus och Amanda Rask, USM-guld i spjut och deltagare i ungdomslanskampen mot Finland.

Melker Albertsson, Amanda Rask och Johanna Bygdell 

Två lovande ungdomar, Ingrid Lundkvist, USM-tvåa i spjut, och Viktor Rönnqvist, Sverige-trea i diskus, fick emotta var sitt stipendie.

Ingrid Lundkvist och Viktor Rönnqvist  

Distriktet har inte bara duktiga långlöpare och fantastiska kastare bland ungdomarna utan även framgångsrika veteraner. Ulla Nilsson tog SM-guld i både kula och diskus samt silvermedalj på Veteran-EM i Venedig. Hon satte också två svenska rekord. Erik O Sjödin, en av de flitigaste deltagarna på Veteran-SM kan stoltsera med fem medaljer och siktar på Veteran-VM 2023. Prisade blev även terränglöparna Håkan Åhman och Tesfaldet Negash, som fick stiga upp på prispallen under SM. 

Erik O Sjödin och Ulla Nilsson 

Skribent: Leif Thunman
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Ångermanlands Friidrottsförbund
Hemmansvägen 4
871 53 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061110082
E-post: This is a mailto link

Se all info