Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Nu startar vi vägen tillbaka. Under resan fyller vi på med innehåll med målet att stärka dig och din förening. Vi börjar den 18 maj med en kostnadsfri inspirationsföreläsning för alla idrottsledare med Pär Johansson, grundare av Glada Hudik-teater...
 
Idrottsrörelsen är och vill tillsammans med andra vara en motor för ett Sverige som håller ihop. Ett land med glädje, gemenskap, kraft och möjligheter i både landsbygder och i städerna.
 
Regeringen presenterade idag ett förslag med lättnader för antal deltagare i arrangemang och möjligheter till publik på 500 personer utomhus, som ska gälla från 17 maj om smittläget tillåter. Förslaget ska skickas på remiss.
 
Från och med i morgon fredag införs skärpta regionala restriktioner i länet. Gruppträning inomhus för personer 20 år begränsas och det är fortsatt stopp för tävling och match även för barn och unga.
 
Folkhälsomyndigheten möjliggör för barn och unga att delta i enstaka match eller tävling ute från och med idag. Läget i Västernorrland är fortfarande mycket ansträngt och vi söker därför smittskyddet i länet för att få mer information.
 
Gällande restriktioner på grund av pandemin förlängs till 17 maj. Det gäller både Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt begränsningsförordningen, vilket innebär fortsatt max åtta personer vid offentliga tillställningar.
 
RF arbetar löpande med att kartlägga idrottens utmaningar kopplade till coronapandemin. Nu behöver vi er hjälp! I vår nya enkät kan ni beskriva er förenings vardag och verklighet genom krisen.
 
Mellan den 15 och 26 april kan idrottsföreningar och specialidrottsförbund ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronapandemin för januari och februari 2021.
 
Fjolårets LOK-stödssiffror visar att Västernorrlands barn tappat mer idrottstillfällen än de flesta andra i landet. Fyll i vår enkät om hur just din förening eller lag påverkats.
 
Under fjolåret minskade idrottandet bland barn och unga med omkring 15 procent i Västernorrland, till stor del kopplat till coronapandemin. Västernorrland och Norrbotten var de län som tappade allra flest träningstillfällen under 2020.
 
Webbutbildningen Fifty/Fifty guidar din idrottsförening till att bli mer jämställd, i allt från stora beslut till små mikrohandlingar som gör stor skillnad. Ta steget och starta er jämställdhetsresa nu. Det har aldrig varit enklare.
 
För ett år sedan valdes Susanne Öberg till den första kvinnliga ordföranden någonsin RF-SISU Västernorrlands 115-åriga historia. "Jämställdhet är inget ämnesområde för mig. Det är ett sätt att förhålla sig till livet" säger hon.
 
Med hänvisning till den information som lämnades i samband med möte den 25 februari samt propå från Folkhälsomyndigheten vill vi här lyfta ett antal områden som Folkhälsomyndigheten bett oss att ta i särskilt beaktande under rådande smittläge. 
 
130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt för effekter av corona hösten/vintern 2020. Beslut om stöd finns till och med februari, därefter är regeringens coronastöd 0 kr till idrotte...
 
Folkhälsomyndigheten har under torsdagen fattat beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott.
 
12

Antal besök sedan 4 jan. 2018
hit counter

FÖRENINGAR I ÅNGERMANLAND

 

Utvecklingscentrum (UC)

Postadress:
Ångermanlands Friidrottsförbund
Hemmansvägen 4
871 53 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061110082
E-post: lthunman@hotmail.com

Se all info