Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Länsstyrelsen Västernorrland beslutade idag, måndag, att införa nytt publiktak. Det innebär att offentliga tillställningar i form av idrottsevenemang inte får samla fler än åtta deltagare.
 
Idag får 82 idrottsföreningar i Västernorrland besked om summan av krisstöd för perioden juli-september. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. Vi har hela listan kommun för kommun.
 
554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 23 november.
 
Folkhälsomyndigheten har idag skärpt restriktionerna i Västernorrland. Detta påverkar också idrotten i länet. Vi bjuder därför in föreningar och SDF till ett digitalt informationsmöte i dag måndag, 16 november kl 17.30.
 
Här är hela listan över föreningar i Västernorrland med årets utbetalningar från ungdomsinitiativet Gräsroten.
 
Ungdomsidrotten i Västernorrlands län får 1 484 852 kronor via årets utbetalningar från ungdomsinitiativet Gräsroten. Totalt får 316 föreningar i länet dela på pengarna tack vare sina 44 177 supportrar.
 
I kväll den 11 november är det premiär för den tredje säsongen av UR:s (Utbildningsradion) dokumentärserie Idrottens himmel och helvete. Det första av sex program i serien handlar om idrott och kriminalitet.
 
Riksidrottsförbundet bedömer att behovet av ekonomiskt statligt stöd under 2021 kommer att vara minst 2 miljarder kronor, 500 miljoner per kvartal eller mer, om pandemin blir långvarig och krisen ännu djupare.
 
Med anledning av ökad smittspridning av Covid-19 har det beslutats om skärpta restriktioner i flera regioner. Vi i Västernorrland behöver förbereda oss allt vi kan och håller därför en digital informationsträff med SDF-representanter torsdag 5 nov.
 
2 386 idrottsföreningar, varav 29 i Sundsvall, har sökt kompensationsstöd för corona från regeringens krispaket. Den 16 november räknar Riksidrottsstyrelsen med att ta beslut om fördelning och efter det kan idrottsföreningarna få besked.
 
Idrottsföreningar har möjlighet att få ekonomisk ersättning om man anställer en person som varit utan arbete en längre tid eller är ny i Sverige.
 
Trots restriktioner och riktlinjer ökar antalet fall återigen av Corona. Runt om i landet drabbas även idrottsföreningar. RF/SISU riks har tagit fram ett antal riktlinjer som kan vara bra att följa om just er förening skulle drabbas.
 
Regeringen har beslutat ge idrotten undantag att höja gränsen för publik – på ett smittsäkert sätt – till 300 personer. Undantaget gäller från den 1 november.
 
Första tävlingsrepan i dragracingbilen var en skräckupplevelse. Ändå fastnade hon för sporten. Möt SHRA Sundsvalls numera rutinerade förare Birgitta Lindström – en av de som nyligen följdes i Riksidrottsförbundets fotosatsning.
 
På Riksidrottsförbundets sida om kompensationsstöd för förening finns nu en enklare instruktionsfilm om hur ansökan går till steg för steg i IdrottOnline. Ansökningsperioden pågår mellan 15 och 26 oktober kl 12.
 
12

Postadress:
Ångermanlands Friidrottsförbund
Hemmansvägen 4
871 53 Härnösand

Kontakt:
Tel: 061110082
E-post: lthunman@hotmail.com

Se all info