Hoppa till sidans innehåll

Friidrott 7-10år

KURSEN FRIIDROTT 7-10ÅR

Målgrupp

Målgruppen för kursen Friidrott 7-10 år är framför allt ledare för barngrupper i Sveriges friidrottsföreningar. Inga särskilda förkunskaper krävs. De kursdeltagare som har vilja, engagemang och intresse för barn och barns idrottande har alla förutsättningar att bli en bra ledare!

Svensk Friidrott rekommenderar att friidrottsverksamhet för barn genomförs av ledarteam och därför att flera ledare från föreningen går denna kurs tillsammans.

Innehåll

Kursen Friidrott 7-10 år ger en kort introduktion till ledarskap och barns utveckling, men handlar framför allt om att ge kursdeltagaren en verktygslåda som ger goda förutsättningar att bygga upp en bra friidrotts- verksamhetförbarndärfriidrottenslöp-,hopp-ochkastgrenarintroducerasilekfullaformerochkombineras med lekar, stafetter, hinderbanor samt gymnastik- ochstyrkeövningar.

Som kurslitteratur och referensmaterial används boken Friidrott för barn och webbplatsen

www.friidrott.se/friidrottforbarn.

Kursupplägget bygger på två separata heldagar med tre-fyra veckors mellanrum, för att ge kursdeltagarna tid att arbeta med hemuppgifter, reflektera över sitt ledarskap och observera situationer som uppstår i barngruppen.

Kursupplägg - kommer att revideras inför 2019

Det finns två alternativa sätt att lägga upp kursen Friidrott 7-10 år. Antingen genomförs den på två separata heldagar med tre-fyra veckors mellanrum för att ge kursdeltagarna tid att arbeta med hemuppgifter, reflektera över sitt ledarskap och observera situationer som uppstår i barngruppen, eller som en helgkurs.

Från och med 1 januari 2019 är SISU Idrottsutbildarnas webbutbildning
Introduktionsutbildning för tränare OBLIGATORISK för att deltagarna skall få del av idrottslyftsmedel.

https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisuiu/tranare/pw/Introduktionsutbildning-for-tranare/

För att bli godkänd skall deltagarna skicka in sitt diplom till ansvarig kursledare.

Nyheter

Nyheter

Postadress:
Dalarnas Friidrottsförbund
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 023-454 77
E-post: This is a mailto link

Se all info