Hoppa till sidans innehåll

Svealandsmästerskapen, Karlstad

14 MAR 2018 13:39
Helgen den 10-11 mars avgjordes Svealandsmästerskapen i friidrott för 13-14 åringar i Karlstad. Det blev en trevlig helg för våra ungdomar från Gästrikland. Stockholm tog hem totalsegern med Gästrikland på 8:e plats.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2018 10:45

Det var en tuff helg som väntade våra gästrikefriidrottare. Då Gästrikland i år åkte iväg med en trupp bestående av i stort sett bara 13-åringar så hade man inget med toppstriden att göra. Trots detta så samlade man ihop fler poäng än förra året och var till exempel bara 24 poäng från en 6:e plats. Under de två dagarna så lyckades man erövra 4 medaljer och ett antal finalplatser. Först upp på pallen var Elias Sadek, Gefle IF, med en silverplats i 200m med fina tiden 26,52. Elias var sedan snubblande nära en final även på 60 meter men hade en hundradel emot sig. Det blev dock seger i B-finalen med en tid på 8,24. Nästa ut på medaljsidan var Ronja Magnusson, Valbo AIF. Hon slog till i sista hoppet i längd med 4,93. Ronja tog också hem B-finalen i 60 meter. De två återstående medaljerna stod Thirachai Phosri, Gefle IF, för. Han började med ett silver i höjd. Där slog han till med ett personligt rekord på 1,61. Senare i tresteget blev det också ett personligt rekord på hela 11,13 och en ny silvermedalj.

Efter de fina medaljerna så kom det också ett antal finalplatser med fina prestationer. Love Sällberg, Högbo GIF, tog sig till A-final i 60m häck. Där blev motståndet tufft och Love kom i mål på en hedrande 4:e plats. Emma Hättestrand också hon från Högbo tog sig till final i 1000 m och tog sig där i mål på en fin 6:e plats. I längd för de äldre tjejerna så hade Julina Strömberg, Gefle IF, en väldigt fin och jämn serie där bästa resultatet, 4,87, räckte till final och en 7:e plats. Hedvig Ström, IF Skade, kämpade tappert i många grenar och var snubblande nära en topp tio placering i kula. Det slutade dock med en 11:e plats. I vikt gjorde Sara Rask, Hedesunda IF, debut. Efter att bara tränat grenen ett par gånger innan tog hon sig ändå till final och slutade där på en 8:e plats. Nästa gren med finalplatser blev tresteg för tjejerna. Där gick det bra för Valbotjejerna Jacky Andersson och Ronja Magnusson. Vinnande i den kampen blev Jacky med en 5:e plats följd av Ronja på 6:e. Valbo fortsatte sedan i höjd där Alva Nylander gjorde ett riktigt fint resultat som räckte till en 4:e plats bara 3 cm från pallen. Alva tog också den sista finalplatsen för våra gästrikar med en 8:e plats i kula.

Övriga deltagare från Gästrikland hade också en fin helg där samtliga åkte hem med ett antal nya personliga rekord. Dessa var: Julius Messering Högbo GIF 2 personliga rekord i höjd och stavhopp, Josef Sundqvist, Högbo, i kula, Rasmus Berg, Hedesunda IF, 2 rekord i 200 meter och 60 meter häck, Abdi Omar, Hedesunda, i längd, Kiseri Ezuz, Hedesunda, i 60 meter och 60 meter häck, Jeanna Ulfvin, IF Skade 2 rekord i tresteg och 60 meter. Emmy Jonsson GIF 2 personliga rekord i 200 m och 60 m häck, Amanda Jackson GIF personligt rekord i tresteg, Emilia Fredriksson GIF ett fint 800 meterslopp, Ester Lithen GIF personligt rekord i längd, Lisa Nordin personligt rekord i längd samt Malte Wikman, 3 personliga rekord i 200 m, 800 m och 60 m häck.

Niklas Berg

Skribent: Karin Wood
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gästriklands Friidrottsförbund
Gavlehovsvägen 15
806 33 Gävle

Besöksadress:
Gavlehovsvägen 19
806 33 Gävle

Kontakt:
Tel: +46705464425
E-post: This is a mailto link

Se all info