Hoppa till sidans innehåll

Prenumera på statistik

19 JUL 2020 14:58

"Så prenumererar din förening på sin årsstatistik"
https://www.friidrott.se/rs/nystat19/forening.aspx
  • Uppdaterad: 19 JUL 2020 14:58

Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

I juni offentliggjordes Svensk Friidrotts nya resultat- och statistiksajt – friidrottsstatistik.se. Det innebär djupare och snabbare uppdaterad statistik och fler typer av årsbästalistor, bl a distriksstatistik och möjlighet för föreningar att prenumerera på sin egen årsstatistik.

På friidrottsstatistik.se samlas alla svenska arenaresultat in sedan 1 november 2019. Sajten innehåller över 35.000 aktiva från 450 föreningar och totalt mer än 400.000 resultat. Förutom traditionella årsbästalistor finns bland annat utökad resultatservice och möjlighet att söka på namn för att se samlad information om en aktiv som personliga rekord, meriter, resultatutveckling mm.
– Det nya statistiksystemet innebär ett stort stöd för föreningarna. Några har egna, enklare system men det stora flertalet sammanställer sin statistik med mer eller mindre manuella lösningar. Nu har vi ett enhetligt system som gör det enklare att hitta värdefull och väsentlig statistik från historien men framför allt i nutid, säger Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson.

Privatprenumeration
Precis som tidigare så är de 25-djupa årsbästalistorna, resultatservice mm kostnadsfritt. Men det går också att som privatperson bli medlem och teckna en egen prenumeration vilket betyder att man får tillgång till djupare och mer innehållsrika årsbästalistor, mer omfattande genom-tiderna-listor, bättre resultatservice mm.

Föreningsprenumeration – din förenings alla resultat
Alla föreningar har också möjlighet att prenumerera på sin egen årsstatistik och löpande få den uppdaterad på en egen sida. Till detta kommer ett resultatflöde där alla arenaresultat publiceras plus fem privatprenumerationer. Läs mer om föreningsprenumeration nedan och se exempel på föreningar som använder tjänsten.

Föreningsprenumeration // https://www.friidrott.se/rs/nystat19/forening.aspx //

Privatprenumeration
// https://www.friidrott.se/rs/nystat19/privat.aspx //

Distriktsstatistiken // Här läggs länken till det egna distriktets årsstatistik //

Läs mer om det nya statistiksystemet // https://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=24491 //

Till friidrottsstatistik.se // https://www.friidrottsstatistik.se //
  

Jonas Hedman
Projektledare friidrottsstatistik.se

 

 

Skribent: Leif-Göran Mosell
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Hälsinglands Friidrottsförbund
C/o Leif-Göran Mosell, Ankarvägen 12
826 60 Söderhamn

Kontakt:
Tel: 0270284090
E-post: This is a mailto link

Se all info