Hoppa till sidans innehåll

SFIF:s årsmöte – Edvin Wide-stipendiet till Hedda Bångman!


Vid Svenska Friidrottsförbundets årsmöte i årets SM-ort, Söderhamn, helgen 28-29 mars hade distriktet rätt att skicka två ombud. Men tyvärr kunde endast undertecknad Johan Norberg delta som ombud eftersom det var lågt intresse i övrigt i distriktet att delta av olika orsaker. Innan årsmötesförhandlingarna började genomfördes ett antal intressanta parallella seminarier. Själv valde jag seminariet ”Mästerskapsrepresentation” där Stefan Olsson presenterade det framtida landslags- och mästerskapsprogrammet och hur det ska prioriteras. Andra seminarier var bland annat ”Aktuella anläggningsfrågor för Svensk Friidrott”, ”Skadefri 2.0” med flera.

Att delta som ombud innebär inte enbart att man ”offrar en helg”. Det kan även innebära chans till nya kontakter och inspiration bland andra friidrottsentusiaster, chans till kontakt med SFIF-kansliet med mera. Det är nyttigt att vidga sina perspektiv utanför länet också. Annars förflöt årsmötet utan större dramatik med få motioner och valen blev enligt valberedningen utan motkandidater. Björn Eriksson omvaldes som ordförande. ”Vår egen” förbundsstyrelseledamot Gunilla Löthagen-Sjöstrand har ett år kvar på sitt mandat. Vid årsmötet utdelades även ett antal junior- och ungdomsstipendier. Ett var Edvin Wide-stipendiet§ som delas ut till ett antal lovande löpare på medel- och långdistans. En av pristagarna var glädjande nog Trångsvikens Hedda Bångman, med JSM-guld i terräng ifjol, deltagande i juniorlandslaget på 1500 och 3000 meter med flera meriter. Tyvärr kunde inte Hedda närvara vid prisutdelningen pga skidtävling.

Johan Norberg, årsmötesombud för JHFIF

 

§: Edvin Wide (1896-1996). (Svensk långdistanslöpare född i Finland med OS-medaljer och världsrekord (3000 m) på 1920-talet)

Uppdaterad: 28 SEP 2015 13:50 Skribent: Annika Östlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Friidrottsförbund
Ösavägen 30
836 94 Ås

Kontakt:
Tel: 0707285804, 0707285804
E-post: gunnilla.sjolot@gmai...

Se all info