Hoppa till sidans innehåll

Ett Guld och tre brons!


Det är sammanfattningen av helgens medaljskörd.

Guld och Brons till Emelie Nyman Wänseth. Guldet tog hon i F19 Tresteg. Med alla sina hopp över sitt gamla pers landar hon på 12,55. Nytt pers och även nytt distriksrekord.

Emelie Nyman Wänseth  sprang även 100mh, där hon innan tävlingen låg 7’a på Sverigestatistiken med 14,94. Hon vann sitt heat och lyckades då gå till final med totalt andra bästa tiden, 14,64.

I finalen lyckas hon sänka sitt pers igen och springa på 14,38. 3’e plats och alltså en bronsmedalj. Även det nytt distriktsrekord.

De två andra Bronsmedaljerna står P17 för.

Johan Alsing, Sverige 5’a innan SM, sprang ett säkert och avslappnat försökslopp på 400m. Finalen blev dock lite tuffare då benen kändes lite trötta efter försöksloppet.

Men han lyckades hålla undan och ta 3'e platsen. Tid 51,38

Även Erik Orrell låg Sverige 5’a inför SM. I försöken direktkvalificerar han sig  till final genom att gå i mål som 2’a på tiden 15,26, fyra hundradelar över pers.

Med fjärde bästa tiden till final kunde vi känna medaljvittring. Det fanns bitar att förbättra från försöksloppet.

Springer in som 3’a i finalen med tiden 15,22. Lyckligare vinnare var det länge sen man såg!

Förutom medaljer har det presterats fantastiskt bra.

I P17: Finalplats för Johan Alsing på längd. I längdkvalet så direktkvalificerade han sig genom att, i sitt andra hopp på 6,28, hoppa över kvalgränsen som var 6,20.

Nytt pers och 5’a inför finalen. Tyvärr satt nog tidigare grenar lite i benen under finalhoppningen. Det behövdes tre hopp för att komma igång och tyvärr fick han inga fler hopp.

Tredje hoppet blev 6,20 vilket han blir 9’a på.

Johan Stenlund sprang försök på 200m. Där utgick semifinalen så att det var bara sex killar som gick vidare till final. Johan springer lite spänt och orytmiskt i starten och får 8’e bästa tid. Lite surt då han egentligen då tog en finalplats (8 bästa) men arenan har bara 6 rundbanor. Men han kommer igen!

I F17 hade vi en deltagande, Sanna Pettersson, i höjd. Efter en sommar som gått i rehabträning och försiktig stegring i sitt hoppande, pga problem med foten, så gick hon in i den här tävlingen med förhoppning om att bara kunna vara med och hoppa. Hon hade inte gjort en höjdtävling sedan maj/juni.

Resultatet blev ju mer än godkänt. Med lite knacklig hoppning i början lyckades hon ta en 4’e plats med höjden 164. Och största belöningen var i alla fall – foten håller och gör inte ont!

I F19 var Anna Engelin först ut med försök på 400m.  En bra start och hon lyckades trycka på bra de första 150m men sedan var några i fältet starkare.

Går i mål som 3’a men tiden 59,61 räcker inte till final. Bättre gick det då i försöket på 800m där hon lyckades trycka på och kriga. Går i mål som 4’a och vidare till final med tiden 2.22,01.

I finalen gick det fort! (1’an går i mål på 2.11) Anna startar jättebra och hamnar i täten men sedan går det lite för fort och hon tappar kontakten. Springer in som 8’a på tiden 2,28,77

Frida Jonsson, även hon F19, hade en stavtävling som det tyvärr blev lite tumult omkring. En protest kom in då tävlingen i stort var över. Juryn jobbade hela kvällen med beslut om detta och inte förrän vid 22-tiden på fredag kväll visste vi om tävlingen var godkänd eller om det skulle bli ngn omhoppning eller vad. Protesten avslogs i alla fall.

Under själva tävlingen hade Frida svårt att komma in i hoppningen och den här gången stannar hon på 321. Finns mycket mer i kroppen. Jag är säker på att det kommer!

Stina Westin, Sverige 10’a på 10,90, är en till stark trestegshoppare vi har i F19. Fick tyvärr bara tre hopp på sig och lyckades bäst i sitt 2’a hopp.

Med bra driv i ansatsen kom hon för nära och var tvungen att bromsa in, tappar då all fart. Trots det hoppar hon, tekniskt sett, ett mycket bra hopp. Slutar på 13’e plats med längden 10,64.

Emelie Nyman Wänseth avslutade sin tävlingsdag med spjut. Med förmodligen alldeles för trötta ben och för nöjd själ, efter häck och trestegstävling, så hade hon svårt att komma in i tävlingen. Slutade 7’a på resultatet 37,19.

I M22 hade vi två aktiva, Eric och Niklas.

Eric Hallquist hade en genomkörare på fredan genom att springa 100m försök. Lite spänd  i starten men avslutar helt ok. Skönt lopp för att väcka kroppen iför trestegstävlingen på söndag.

Tresteget startade med sköna vindar i ryggen. Lite spänd start även här men efter att han började slappna av så kom även längderna. Tyvärr var de längsta hoppen med övertramp. Slutar 6’a med bra resultat på 13,46. Finns mycket mer i kroppen – det kommer!

Niklas Alsing dubblerade i längd och tresteg.

I Längdkvalet på fredagen krävdes det 6,60 för att gå vidare till final. Säsongsbästa med 6,42 räckte tyvärr inte till.

Bättre gick det då i tresteg där han lyckades komma 5’a med ett pershopp på 14,20. Sista hoppet, med 1 cm övertramp, var längst. Uppskattningsvis ca 10-15 cm länge.

Även hos Niklas finns det mycket mer att hämta – mer rutin!

Annat positivt runt omkring har ju varit den otroligt fina gemenskap gruppen har!

Att fast man inte tävlar något under dagen kliva upp kl 06.00 och följa med till arenan – det säger väl allt!

Fantastiska ungdomar ni har!

Och att få känna sig lite som stjärnor med all media omkring, som fotografering och autografskrivning, lyfter självförtroendet lite! J

Sedan får man faktiskt inte glömma  den här långa vägen hit!

Att bara ha varit med på SM, som de här ungdomarna/juniorerna har, är ju fantastiskt starkt bara det!

Alla aktiva vet hur sjukt mycket träning som krävs bakom detta!

Och tyvärr är det så att ibland har man en dålig dag på jobbet!

Sedan så får man också komma ihåg att det här är en utvecklingsväg.

Det finns ju inga garantier att man är bäst som senior bara för att man är bäst som ungdom/junior.

Var sak har sin tid – framgångar brukar komma med tiden!

Tack för den här helgen och grattis alla ungdomar, föräldrar och tränare!

/Kicki

Uppdaterad: 16 AUG 2016 12:04 Skribent: Annika Östlund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Friidrottsförbund
Ösavägen 30
836 94 Ås

Kontakt:
Tel: 0707285804, 0707285804
E-post: gunnilla.sjolot@gmai...

Se all info