Hoppa till sidans innehåll

NIU-Friidrott


NIU-FRIIDROTT

 

Vår målsättning är att erbjuda talangfulla elever kvalicerat stöd för att utvecklas i sin idrott. För dig som vill satsa på din idrott har du här ett ypperligt tillfälle. Vi ser att de som söker har en hög ambitionsnivå och stor vilja att utvecklas i sin gren/grenar.

 

Träning

Vi erbjuder eleverna mycket fina träningsmöjligheter. Under vintertid bedrivs träningen dels i Jämtkrafthallen i Ås och dels i Gövikenhallen i Östersund. Jämtkrafthallen har alla faciliteter för att bedriva friidrottsträning; ett banvarv med doserade kurvor på 200m, längdhopp, tresteg, stavhopp, höjdhopp, kulring mm. Styrketräningen bedrivs i Sporthallen i Östersund. Under sommarhalvåret tränar vi på Hofvallen.

 

Utbildning

Du läser något av de nationella programmen barn- och fritid (alla inriktningar), samhällsvetenskap (inriktning beteendevetenskap) eller naturvetenskap (inriktning naturvetenskap) – men tillhör en idrottsklass där bland annat schemat är anpassat efter idrottens behov.

Idrottsprogrammet VSP & NIU ges på Jämtlands Gymnasium Wargentin.

Utöver de gymnasiegemensamma kurserna och karaktärsämneskurserna för respektive nationellt program så läser du 500-700 poäng Specialidrott på idrottsprogrammet.

Jämtlands Gymnasium har ett nära samarbete med specialidrottsförbunden – och tränarna på idrottsprogrammet tillhör de främsta i länet. Vi har certifieringen Nationellt Godkänd Idrottsutbildning(NIU).

 

Skadeförebyggande service

Eleverna genomgår i årskurs 1 en rörelsescreening som vid behov följs upp i årskurs 2 och i årskurs 3. Vid behov av rehabilitering så finns inom NIU ett nätverk av b l a läkare, sjukgymnaster mm.


Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:12 Skribent: Annika Östlund

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Friidrottsförbund
Ösavägen 30
836 94 Ås

Kontakt:
Tel: 0707285804, 0707285804
E-post: gunnilla.sjolot@gmai...

Se all info