Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Friidrottsförbundet


Med en längsta stöt på 18.91 kom Fanny Roos sjua i sina första OS-final.
 
Khaddi Sagnia imponerade när hon, redan i första hoppet, kvalificerade sig till tisdagens OS-final.
 
På lördagseftermiddagen tog Daniel Ståhl och Simon Petterson en historisk dubbel i diskusfinalen. Sveriges friidrottslandslag har nu tagit medalj på ett OS för första gången sedan i Aten 2004.
 
I längdhoppskvalet hoppade Thobias Montler 8.01 och kvalificerade sig därmed till måndagens OS-final.
 
Efter att ha luftat höjderna i stavhoppskvalet tog sig Armand Duplantis enkelt vidare till tisdagens OS-final i Tokyo.
 
I kulkvalet behövde Fanny Roos inte mer än en stöt för att kvala till OS-finalen på söndag.
 
Efter nattens diskuskval står det klart att Daniel Ståhl och Simon Pettersson blir de första svenska friidrottarna i OS-final.
 
För den som vill hålla koll på de svenska friidrottarna i OS har vi sammanställt ett  "tidsprogram med svenska ögon".
 
Under natten till fredag börjar friidrottens tio tävlingsdagar i sommarens OS i Tokyo. Från Svensk Friidrott finns sex aktiva med i startlistorna redan första dagen.
 
Fyra SM-tävlingar på en månad har resulterat i en del poäng i SM-pokalen. Vilken förening har tagit flest? Och vem leder totalt? Här finns svaren.
 
Svensk Friidrott kommer ta del av ett återstartsstöd, med målet att stödja föreningar på bästa sätt.
 
På lördagen, den 24 juli, avgörs det första svenska mästerskapet i ultralöpningsgrenen, 24-timmarslöpning. Tävlingen är en del av Skövde Ultrafestival.
 
Maja Åskags suveränitet i trestegsfinalen i fredags var imponerande men ändå inte helt oväntad eftersom hon genom hela tonårsperioden dominerat grenen i sin åldersgrupp. Men vem hade anat att Maja var Europas bästa junior även i längdhopp?
 
Att Christian Olsson är Sveriges främste trestegshoppare är odiskutabelt men idag förlorade han ändå två av sina toppmeriter till en 22 år yngre klubbkamrat i Örgryte när Gabriel Wallmark blev europamästare för juniorer genom att hoppa 16.39!
 
400m häck har historiskt varit en gren med många svenska framgångar på både senior- och juniorsidan. Idag skrevs ett nytt kapitel i den historien när det blev dubbla mästerskapssilver genom Vallentunas Moa Granat och Täbys Oskar Edlund.
 

Postadress:
Närkes Friidrottsförbund
c/o Stocksäters IF, Box 71
694 22 Hallsberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@nerikefriidrott...

Se all info