Hoppa till sidans innehåll

Svensk Friidrott söker Föreningsansvarig inom SDF Norra Norrland

24 AUG 2021 20:28
  • Uppdaterad: 24 AUG 2021 20:28

Svensk Friidrott kommer från årsskiftet 21/22 att bestå av nio specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i stället för nuvarande 23. Under 2021 pågår arbetet runt om i Sverige att skapa dessa nya organisationer. En ny och viktig del i distriktens verksamhet är möjligheten till en ny tjänst som Föreningsansvarig. Under hösten kommer arbetet med att hitta och tillsätta denna person till SDF Norra Norrland vara av prioritet. Tjänsten är på 80 % (med möjlighet att dela upp på flera personer) och är en provanställning på sex månader.

Arbetsuppgifterna utgår ifrån ett operativt fokus inom distriktet, dessutom kan administrativa arbetsuppgifter tillkomma.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

I rollen som föreningsansvarig har du tillsammans med distriktsstyrelsen ett distriktsansvar för Svensk Friidrotts utbildningsverksamhet bland annat, vilket innebär att planera, leda, samordna och följa upp utbildningsverksamheten inom distriktet. Du arbetar nära och stödjer distriktsstyrelsen i strategiska utbildningsfrågor.

Områden som distrikten är ansvarig för och där du i rollen som föreningsansvarig kommer att vara delaktig i:

Utbildning/Tränare och ledare - samordna utbildning av funktionärer, ledare och tränare, - upprätthålla tränarpooler för utbyte av tränarresurser - samarbeta med eventuella RIG och Prestationscentra inom distriktet.

Samarbete och erfarenhetsutbyte - organisera möten och nätverk - kommunicera med distriktets föreningar - organisera gemensamma läger och träningshelger för ungdomar – ha en löpande dialog med SFIF.

Tävlingar - koordinera tävlingskalendern inom distriktet, inkl. gentemot SFIF - tilldela distriktssanktioner - svara för att det genomförs DM-tävlingar (i den omfattning som distriktet själv bestämmer) - godkänna distriktsrekord - svara för att det finns en gemensam funktionärskår inom distriktet

Styrning - implementera centrala beslut och föra ut centrala koncept - utveckling av ungdomsverksamheten i distriktet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som tillsammans med kollegor och ideella krafter inom distriktet, vill vara med och skapa resultat god kvalitet och ett långsiktigt utvecklingsarbete. Arbetet kräver engagemang och intresse för utbildning och föreningsutveckling i ideell organisation där pedagogiken och lärande är meriterande.

I vardagen kommer du att ha många kontakter med distriktets föreningar, där det är viktigt att kunna arbeta självständigt som tillsammans med föreningen och RF-SISU distrikt.

Inom tjänsten finns digitala utmaningar, därför tror vi att du har en mycket god digital kompetens och ett intresse och en förståelse för IT-lösningar och applikationer, gärna med koppling till utbildning.  

Svensk Friidrott lever och verkar i en värld av idrott. Erfarenhet av idrottsverksamhet i allmänhet eller friidrott inkl. lång-löpning i synnerhet, är därför till din fördel. Vi ser även gärna att du har en förmåga att se idrottens roll och funktion utifrån ett större samhällsperspektiv.

Arbetet ställer även krav på att du har lätt att uttrycka dig både i tal och i skrift, på svenska och engelska.

 

Arbetsgivare: Svenska Friidrottsförbundet, Stockholm.

Tjänstens omfattning: Provanställning sex månader och 80 % (med möjlighet att dela upp på flera personer). Resor och helgarbete förekommer.

Tillträde: 2022-01-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 12 september till This is a mailto link  märkt ”Ansökan SDF Föreningsansvarig”.

Upplysningar:
Ulf Wiklund, Norra Norrlands friidrottsförbund, 070-682 92 41, This is a mailto link
Michael Nordh, Norra Norrlands Friidrottsförbund, 073-034 26 15, This is a mailto link

samt
Björn Lindén, Svenska Friidrottsförbundet 010-476 53 35, This is a mailto link

 

Facklig företrädare: Gustav Orbring, Unionen, 010-476 53 50, This is a mailto link

Skribent: Ida Niia
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Norrbottens Friidrottsförbund
Smedsbyvägen 934
975 98 Luleå

Kontakt:
Tel: 0727480337
E-post: ordforande.nfif@hotm...

Se all info