Hoppa till sidans innehåll

Svealandstävling Öst 2020

17 SEP 2020 16:04
Svealandstävling Öst genomfördes den 12 och den 13 september 2020 i Bålsta respektive Huddinge.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2020 16:04

Efter att årets Svealandsmästerskap i friidrott inomhus blivit inställt på grund av corona gladdes många ungdomar åt att det ändå kunde bli en utomhustävling 2020, om än med ett lite annorlunda upplägg. Helgen 12-13 september var det dags för Upplandslaget i friidrott att delta på Svealandstävling Öst, där 13-åringarna tävlade på Gröna Dalens IP i Bålsta på lördagen och 14-åringarna på Källbrinks IP i Huddinge på söndagen. Laget bestod av 55 stycken 13- och 14-åriga peppade ungdomar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar. 

Deltagande distrikt i Svealandstävling Öst var Gotland, Stockholm, Södermanland samt Uppland. Totalt hamnade Uppland på en solklar andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som återigen tog emot Svealandspokalen.

Uppland gjorde en lysande insats och samlade ihop hela 36 pallplaceringar och mängder av personliga rekord. Trots att tävlingen var uppdelad på två olika arenor såg laget i vanlig ordning till att upplandsropen skallade över arenorna och att alla i laget hejades fram. Det var en härlig lagkänsla och många nya vänskapsband knöts mellan aktiva från de olika föreningarna under helgen.

P13 60 m 

Bland trettonåringarna tävlandes i Bålsta tog Lowe Wängelin från Upsala IF guld i diskus och slägga, en andraplacering i kula samt en tredjeplacering i spjut. Leon Khunsunon från Enköpings AI tog guld på 60 m, två andraplaceringar i längd och tresteg samt slutligen en tredjeplats på 200 m. Ivan Nilsson från Bålsta IK tog guld i spjut och Ludvig Höglund från Upsala IF tog hem en andraplacering på 1500 m samt två tredjeplatser på 600 m respektive 200 m häck. Elias Ekman från Upsala IF knep en andraplats på 60 m häck och Kevin Sjöström från IFK Märsta fick en tredjeplacering i diskus. På tjejsidan tog Agnes Bergström Upsala IF guld i längd, en andraplats på 200 m häck samt tredjeplats på 60 m och 200 m. Iris Bridell från Rånäs 4H tog guld i tresteg och en tredjeplacering i längd. Ida Edebratt från Upsala IF tog guld i slägga och Evelina Lång från Bålsta IK säkrade en tredjeplacering på 200 m häck.

F14 1500 m hinder  P14 Tresteg

Fjortonåringarna tävlandes i Huddinge ordnade fler medaljer till laget. På killsidan ståtade Ludvig Fredman från IFK Märsta med tre guldmedaljer i diskus, kula respektive slägga. Gabriel Mattsson från Rånäs 4H tog en andraplacering i tresteg och en tredjeplacering i kula och likaså knep Felix Johnsson från Upsala IF en andra- och en tredjeplats på 1500 m hinder respektive 2000 m. Tredjeplacering blev det även till David Hedrén från LK Roslagen på 300 m och Upsala IF-killarna Edvin Tögenmark i längd, Hugo Engkvist i stav och slutligen Viktor Norrby i tresteg. Bland tjejerna säkrade Clara Knutsson, Upsala IF, en andraplats på 300 m häck samt en tredjeplats på 800 m medan klubbkamraten Elise Angsten fick en tredjeplacering i diskus efter en rejäl putsning av sitt personbästa.

Upplandslaget 2020 13-åringar Bålsta

 

Upplandslaget 2020 14-åringar Huddinge

Tävlingsdagarna avslutades utan stafetter men med sedvanliga gruppbilder på (nästan hela) laget som ett minne för livet. En fantastisk tävlingshelg, med mycket bra arrangemang av Bålsta IK och Huddinge AIS, då ungdomarna verkligen satte ”laget framför jaget” och kämpade tillsammans för Uppland! En extra stjärna går till våra deltagare som ställde upp i grenar som de normalt inte tävlar i och på så sätt plockade många poäng till Uppland. Vi håller redan tummarna för att Svealands inomhus 2021 kan bli av. 

Underskrivet av stolta ledare för Upplandslaget

Skribent: Christina Ridderstråle
E-post: Adressen Gömd

Så prenumererar din förening på sin årsstatistik 

Resultat och statistik

Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
c/o Ridderstråle, Lilla Toresta 4
197 93 Bro

Kontakt:
Tel: +46708144101
E-post: This is a mailto link...