Hoppa till sidans innehåll

Svealands 2019

29 SEP 2019 14:13
14-15 september var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen på Arosvallen i Västerås. Laget bestod av 63 stycken 13-och 14-åriga ungdomar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar.
  • Skapad: 29 SEP 2019 14:13

Totalt hamnade Uppland på en välförtjänt andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som sin vana trogen hade den största truppen och hamnade högst upp på pallen.  

Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop 22 medaljer och mängder av personliga rekord.  Den stora truppen var oslagbar på att heja på varandra och det skapades en mycket fin gemenskap mellan de aktiva från de olika föreningarna. Att dessutom få tillbringa natten tillsammans i en skola bidrog till ännu bättre lagkänsla.

Bland trettonåringarna kom medaljörerna från Märsta och Uppsala. Ludvig Fredman från IFK Märsta tog guld i diskus och slägga, samt brons i kula. På tjejsidan tog Alva Öman, Upsala IF silver i stav, Stina Ekengren, Upsala IF silver i diskus och klubbkamraten Clara Knutsson tog brons i 200 m häck och 200m.

Bland fjortonåringarna blev det medaljer till flera av Upplands friidrottsföreningar. På tjejsidan tog Greta Erlandsson, Rånäs 4H guld i stavhoppet och brons i höjd. Lowa Brandt, Gottsunda IF tog guld på 2000 m, Meja Wolwan, Upsala IF tog guld på 80 m, silver på 80 m häck, silver i tresteg och brons på 300 m häck. Malin Garbell, Östhammar friidrott tog silver i slägga, Ruth Eklöfn Alunda SK tog brons i slägga och Emma Sjöblom, Rånäs 4H tog brons i tresteg.  På killsidan tog Gustav Rydåker, Alunda SK silver i slägga och brons i diskus och Axel Nilsson, Bålsta IK tog silver i stav.

Övriga Upplänningar strax utanför medaljplats var bland fjortonåringarna: Gustav Rydåker, Alunda SK femma i spjut, Tindra Dahlberg, Upsala IF blev femma på 800 m, Ida Franzon, Upsala IF fyra på 1500 m hinder, Maya Bergström-Weekes, Upsala IF fyra på 300 m och i längd, Filippa Eklund, Upsala IF femma i höjd, Meja Wolwan, Upsala IF femma i längd och Malin Garbell, Östhammar friidrott femma i kula.

Bland trettonåringarna strax utanför pallen kom Clara Knutsson, Upsala IF på fjärde plats på  60 m häck samt på en femteplats i tresteg. Elise Angstenm Upsala IF kom fyra i diskus och femma i kula, Stina Ekengren, Upsala IF blev femma i slägga, Felix Johnsson, Upsala IF kom på fjärde plats på 1500 m och Gabriel Matsson, Rånäs 4H på fjärde plats i kula,

Tävlingsdagarna avslutades med stafett 5 x 60 m för trettonåringarna och 4x80 m för fjortonåringarna. Där blev det bronsmedalj för Uppland i P13 och guldmedalj till tjejerna i F14.

En fantastisk tävlingshelg då ungdomarna verkligen satte ”laget framför jaget” och kämpade tillsammans för Uppland! En extra stjärna till våra deltagare som ställde upp i grenar som de normalt inte tävlar i och på så sätt plockade många poäng till Uppland.  Vi ser redan fram emot Svealands inomhus.

Underskrivet av stolta ledare för Upplandslaget

Skribent: Katarina Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
Gustafsson, Nya Valsätravägen 3
756 46 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46706955100
E-post: This is a mailto link