Hoppa till sidans innehåll

Svealands inne 2018

2018-03-13 17:05
Den gångna helgen var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen i Karlstad. Laget var det största någonsin och bestod av 52 stycken 13 och 14åringar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar.
  • Uppdaterad: 2018-09-04 18:36

Totalt hamnade Uppland på en andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som sin vana trogen hade den största truppen och hamnade högst upp på pallen.  Däremot var Uppland närmare poängmässigt än de varit på många år vilket bara kan förklaras med bra resultat från laget!

Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop 14 medaljer och mängder av personliga rekord.  Den stora truppen var oslagbar på att heja på varandra och det skapades en mycket fin gemenskap mellan de aktiva från de olika föreningarna.

Bland 13 åringarna kom medaljörerna från flera av Upplands friidrottsföreningar.  Greta Erlandsson Rånäs 4h vann stavhoppet med nytt personligt rekord 3,35m och därmed också nytt Sverigebästa för F 14 i år.  Meja Wolwan Upsala IF vann 60m häck på tiden 9,66s.  Klubbkompisen Maya Bergström Weekes  kom på en andra plats på 60m med nytt personligt rekord 8,36. Wilma Fjäll Bålsta IK kom på andra plats i höjdhoppet med ett hopp på 1,51m. På killsidan dominerade John Callenryd Upsala IF som tog guld och nytt personligt rekord på 1,64m i höjd och brons i längdhopp och 60m. Ländhoppet mätte 5,23m och 60m loppet sprangs på 8,07 s. Båda var nya personliga rekord för John. Övriga Upplänningar strax utanför medaljplats bland 13 åringarna var Tindra Dahlberg Upsala IF  på en sjätteplats i kula och  Axel Nilsson Bålsta IK med en fjärde plats i stav. 

Bland fjortonåringarna blev det en silvermedalj till Upsala IF:s Edvin Gustafsson och sex medaljer till Alunda SK genom Patrick Hopkins och Tilde Söderlund. Patrick tog silver i vikt med nytt personligt rekord 11,70m och en bronsmedalj i tresteg med ett hopp på 11,48m även det personbästa. Tilde Söderlund tog silver i höjd 1,55m, brons i häck 9,48s, silver i längd 5,33m och silver i tresteg med 10,83m. Samtliga grenar personliga rekord utom höjd där det blev tangerat personligt rekord. Övriga Upplänningar strax utanför medaljplats var Lukas Fors med en fjärdeplats på 60m häck och längd, Edvin Gustafsson Upsala IF femteplats på 200m, Molly Haraldsson Alunda SK fjärde plats i vikt, Patrick Hopkins Alunda SK fjärde plats i kula och sjätte plats i längdhopp, Jonathan Jonsson Rånäs 4h femte plats i stav, Joel Ekman Upsala IF sjätte plats i stav, David Axelsson fjärde plats i vikt, Saga Berg Östhammars friidrott fjärde plats i tresteg, Ida Knutsson femte plats på 1000m, Alva Nordvarg Upsala IF femte plats i längd

Tävlingsdagarna avslutades med stafett 8x200m och Uppland deltog med 3 lag. Lag ett lyckades ta en silvermedalj efter ett av Stockholmslagen. Säkra växlingar och grymma prestationer av Meja Wolwan, Maya Berström Weeks, Gustav Almén, John Callenryd, Alva Lindblom, Tilde Söderlund, Max Fors och Edvin Gustafsson räckte till det fina silvret.

En fantastisk tävlingshelg då ungdomarna verkligen satte ”laget framför jaget” och kämpade tillsammans för Uppland! En extra stjärna till våra deltagare som ställde upp i grenar som de normalt inte tävlar i och på så sätt plockade många poäng till Uppland.  Vi ser redan fram emot Svealands utomhus tillsammans med er i september.

Underskrivet av stolta ledare för Upplandslaget

 

Resultatlänk ->

Värmalands friidrottsförbund med lagpoäng mm 

Skribent: Silke Tindrebäck
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
Örbygatan 12
753 24 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46 72 5303425
E-post: This is a mailto link