Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tindrebäck, Silke

Årets stipendiater

06 MAR 2019 12:21
Vid årsmötet fördelades i år 7 välförtjänta stipendier till aktiva, ledare och tränare som lyste lite extra under 2018.
  • Skapad: 06 MAR 2019 12:21

Stort GRATTIS till Lovisa Östervall, Samuel Eriksson, Örjan Carlborg, Cristina Ridderstråle, Neal Petersen, Jonas Asplund och Armand Duplantis! 

Årets Ledare - Örjan Carlborg

Motivering: Örjan Carlborg började engagera sig i Upsala IF friidrott för ca 5-6 år sedan. Han har från början främst engagerat sig i ungdomar födda omkring 2001-2004, inom löpning; medel och kortdistans. Först engagerade sig Örjan som tränare och ledare för den grupp där ett av hans barn tränade. Sedan ungefär tre år är dock Örjan det nav som omkring 3-5 tränare och ungefär 25-35 aktiva ungdomar kretsar! Undertecknad är idag en av de tränare som helt arbetar i den struktur av hänsyn, noggrannhet och framförallt lyhördhet och omtanke om de aktiva ungdomarna, som Örjan byggt upp. Vi är många tränare, aktiva och föräldrar till tränande, som mycket tacksamt tar emot resultatet av allt det arbete som Örjan lägger ner i UIF friidrott. Att han är en god tränare är alltså bara en god start- han är dessutom utan tvekan årets ledare! 

Årets Tränare - Cristina Ridderstråle och Neal Petersen

Motivering: Christina är tekniskt kunnig men framförallt väldigt duktig på att förmedla denna kunskap. Hon förklarar bra och ger relevant feedback. Hon ser barnen, uppmärksammar alla och skapar en lugn och trygg stämning. Hon har dessutom en mycket hög närvaro på träningarna och lägger ner mycket jobb även utanför träningarna. 

Neal är en av klubbens duktiga veteraner, med stavhopp som specialitet. Han kan bl.a. titulera sig nordisk veteranmästare i grenen. Under de senaste åren har Neal gradvis tagit sin an uppgiften som klubbens stavcoach. Han har därvid hjälpt flera av ungdomarna att komma vidare i denna komplexa gren. Detta bidrar även till att stimulera intresset hos de lite yngre barnen. Han har även framgångsrikt stöttat ungdomar utanför klubben.

För en liten förening som IFK Märsta är det inte möjligt att ha anställda tränare, och därför är det nödvändigt att ta vara på den kompetens som finns i de egna leden. Neals ideella engagemang och glöd för stavhoppningen och glädjen att hjälpa de aktiva att utvecklas är riktigt härligt att se. Därför vill vi gärna nominera Neal till Årets tränare. 

Årets Ungdom - Samuel Eriksson

Motivering: Hans resultat under året är helt otroliga. Det började i våras under inomhus SM med guld i mångkamp och silver i stavhopp. Följdes upp med silver i mångkamp och brons i stavhopp i utomhus SM. Det blev också en hel del medaljer under utomhus DM. Men framförallt är Samuel en schysst idrottskille som mellan sina egna starter hinner med att peppa och coacha båda sina klubbkamrater och sina konkurrenter. Han är en stor förebild för alla ungdomar inom Rånäs 4H.

Årets Junior - Lovisa Östervall

Motivering: Lovisa hade en lång och bra säsong 2018 och vann senior-guld på Mångkamps-SM och har också presterat flera nya distriktsrekord för seniorer inomhus (5-kamp och höjd) och utomhus (7-kamp och höjd). Förutom det fina personrekordet i höjd på 1,86 m (!) så satsade hon också allt för att slå ett 4 år gammalt personrekord på 800m - och lyckades! Vi ser henne ofta träna fokuserat i Gränby i sin satsning mot Tokyo 2020 och hon bidrar också till föreningen bl a som grenledare på tävlingar i UIFs regi

Årets Senior - Armand Duplantis

Motivering: De resultat som Armand radade upp under 2018 är makalösa och talar för sig själva. Allra störst är nog att han hoppade 6,05 m i stav på EM i Berlin, och med det vann han ju också guldet. 

Årets Veteran - Jonas Asplund

Motivering: Märstas stavhoppare Jonas Asplund slog två svenska M45-rekord utomhus, först 4,61 och senare 4,66m. Han krönte utomhussäsongen med att bli världsmästare i klassen M45. När inomhussäsongen 2019 fortfarande var ung slog Jonas till med att sätta nordiskt rekord med hela 4,70 i IFU Arena på Uppsala Indoor games; ett rekord han tog från självaste Kjell Isaksson. Jonas är en mycket kvalificerad kandidat till årets veteran och vi är stolta och glada över Jonas framgångar under året

Skribent: Silke Tindrebäck
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
Gustafsson, Nya Valsätravägen 3
756 46 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46706955100
E-post: This is a mailto link