Hoppa till sidans innehåll

Kraftmätningen

04 SEP 2018 17:30
  • Skapad: 04 SEP 2018 17:30

I helgen var det äntligen dags för finalen i lagtävlingen Kraftmätningen som anordnas av Svenska friidrottsförbundet. Finalen gick av stapeln i Linköping med de 24 bästa lagen med 14-15 åringar som kvalat runt om i Sverige. Både Alunda SK och Upsala IF hade tagit sig till finalen efter fina insatser i Glanshammar och båda lagen hade som mål att förbättra sina resultat från kvalet.  

Med ansiktsfärg, gröngult i håret och kaninerna i släptåg åkte Alundas lag till finalen. Alla ungdomarna presterade bra, alla satte ett eller flera personliga rekord, kämpade och deltog i mängder av grenar. ALLA satte laget framför jaget och hejade hejdlöst och ställde upp för varandra. Kämparandan och lagkänslan var på topp. En för alla och alla för en!

Trots hård konkurrens från hela Sverige med stora städer och stora friidrottsklubbar lyckades Alunda komma på en bronsplats i mixklassen, en andraplats i flickklassen och på en sjätteplats i pojkklassen. Lyckan var obeskrivlig, prestationen ett faktum och medaljerna Alundas!

I kvalet uppnådde Alunda det fina resultatet 27586 poäng och målet var att slå detta resultat i finalen. Det gjordes med mycket god marginal då laget samlade ihop hela 30233 poäng. Alunda blev ett namn på friidrottskartan och ett namn att räkna med!

Även Uppsala IF hade en fin helg och förbättrade sitt resultat sedan kvaltävlingen i Glanshammar. Laget hamnade på en åttondeplats i mixklassen med 28920 poäng, på en femteplats i pojkklassen och på en elfteplats i flickklassen.

Bra kämpat friidrottsuppland!

Skribent: Silke Tindrebäck
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
Örbygatan 12
753 24 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46 72 5303425
E-post: This is a mailto link