Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tindrebäck, Silke

Mer info om årsmötet

18 FEB 2019 13:52
Den 5/3 håller vi vårt årsmöte enligt tidigare utlysning. Vi inleder med besök av Daniel Bergin från SVFri som kommer att berätta om "Hur barn ska barn tävla i friidrott" och avslutar med utdelning av stipendier och förtjänsttecken.
  • Uppdaterad: 18 FEB 2019 13:52

Hur ska barn tävla i friidrott?

En friidrottstävling består ofta av små doser av aktivitet, varvat med långa stunder av väntan på nästa gren. När barn tävlar i friidrott utsätts de dessutom ofta för vuxenidrottens mästerskapslogik, där stora delar av startfältet tvingas lämna tävlingen långt innan den är avgjord. Om vi vill att våra tävlingar ska ge barn (och deras föräldrar) en positiv bild av friidrott behöver en del förändringar göras. Daniel Bergin från föreningsavdelningen på Svensk Friidrott besöker vårt årsmöte för att berätta om den översyn av tävlingar för barn (11 år och yngre) som pågår inom svensk friidrott, och det förslag till tävlingsregler för barn som Svenska Friidrottsförbundets styrelse kommer att lägga fram för omröstning på förbundsårsmötet i Karlstad i slutet av mars.

Årsberättelsen finns nu uppladdad här. Den inneåller även resultat- och balansräkning (sid 29), verksamhetsplan (sid 31) mm. Längst fram på sid 5 finns föredragsningslistan för mötet och ni ser även föreningarnas röster. 

Inkomna motioner - inga. 

Styrelsens förslag - att bilda en representantgrupp, läs mer här 

Valberedningen söker fortfarande ordförande och ledamot till styrelsen. Om inte ni alla tillsammans hjälps åt att föreslå ledamöter kommer distriktet inte att kunna jobba vidare på samma sätt som tidigare.  

Vi söker vidare föreningsrepresentanter som vill åka till friidrottsförbundets årsmöte i Karlstad den 23-24/3 2019. Ett viktigt möte för distrikten och våra föreningar! 

ANMÄLAN till årsmötet är obligatorisk och görs till This is a mailto link senast 28/2. Vi bjuder på semla och kaffe. 

Kvällen kommer att avslutas med utdelning av årets stipendier och förtjänsttecken. 

Skribent: Silke Tindrebäck
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
c/o Ridderstråle, Lilla Toresta 4
197 93 Bro

Kontakt:
Tel: +46708144101
E-post: This is a mailto link