Hoppa till sidans innehåll

Rapport från höstmötet

10 NOV 2019 20:28
Tack alla som deltog på höstmötet den 9 november. Här kommer en kort rapport om dagen inklusive material från föredrag och diskussioner om barntävlingar och verksamhetsinriktning för svensk friidrott.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2019 20:28

Lördagens höstmöte bjöd på stor uppslutning och fin stämning!

Ca 45 ungdomar mellan 12 och 16 år tränade styrka, rörighet och och kondition under inspirerande ledning av Vanessa Kamga, Simon Thor, Ida Ekroth och Erik Djurberg, samtidigt som tränare och föräldrar fick lyssna på inspirerande föredrag och medverka i engagerade diskussioner om friidrottens framtid.

Anna-Karin Wikström, till vardags tränare i Huddinge, presenterade det nya regelverk för tävlingar för barn upp till elva år som gäller från och med utesäsongen 2020. Vi fick också exempel på några nya sätt som tävlingar för barn kan genomföras på. I slutet av denna text finner ni länkar till mer information för era föreningar att ta del av. Hör gärna av er till oss i styrelsen om ni vill diskutera hur vi kan arrangera tävlingar för barn i Uppland framöver.

Vi fick sedan en intressant dragning av Karin Grute Movin från Svenska Friidrottsförbundet om tankar och planer som förbundet har för svensk friidrott. Några saker som är på gång är:

  • Organisationsutredningen
  • Digitaliseringsprojekt inkl. ny hemsida och statistiksystem
  • Nya tävlingsformer för barn och ungdomar
  • Kvinnliga elittränare
  • Implementering av Parafriidrott
  • Implementering av SOCRA (Obstoclerace)

Vi fick också möjlighet att tycka till om den strategi för 2021-2025 som förbundet håller på att ta fram. Karin hälsar och tackar för engagemang och alla goda idéer som hon fick med sig. Frågorna kommer fortsätta diskuteras bl.a. på ordförandekonferensen i slutet av november. Har ni något ni vill att vi tar med dit så hör av er. Karins presentation hittar ni om ni klickar HÄR.

Medan mötet pågick var det full aktivitet nere i friidrottshallen där vi testade en öppet hus-tävling för barn mellan 6 och 11 år. Det visade sig vara ett mycket lyckat koncept! Ca 45 barn sprang, hoppade och kastade - så många gånger de ville och i vilken ordning de ville. Mest populärt var de "nya" grenarna stavlängd och 400m hinder - med plintar och tjockmatta i stället för vattengrav. Om din förening är sugen på att testa att arrangera en egen tävling så hör av dig för tips!

Har du frågor, synpunkter, vill veta mer eller skicka med inspel till ordförandekonferensen så hör av dig till styrelsen via This is a mailto link eller telefon till ordförande Katarina 070-6955100.

Länkar om tävlingar för barn

Nya tävlingsregler för barn på friidrott 

Inspiration från RF genom Aila Ibañez Mengüc, verksamhetsutvecklare: ”Hur ska barn tävla i friidrott?”

Inspiration från Brottningsförbundet genom Samuel Lund, (då) utbildnings- och utvecklingsansvarig, (nu) förbandschef

Inspiration från Basketförbundet genom Kristian Zahr, domare

Kids Athletics i Bredäng, Stockholm

Friidrott i grundskola

Skribent: Katarina Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
Gustafsson, Nya Valsätravägen 3
756 46 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46706955100
E-post: This is a mailto link