Hoppa till sidans innehåll

Svealandsmästerskap 2018

23 SEP 2018 14:29
Den gångna helgen var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen på Trollbäckens IP i Tyresö. Laget uppnådde den högsta poängen hittills och vi fick se många fina resultat!
  • Skapad: 23 SEP 2018 14:29

Den gångna helgen var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen på Trollbäckens IP i Tyresö. Laget var det största någonsin och bestod av 68 stycken 13- och 14åriga ungdomar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar.

Totalt hamnade Uppland på en andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som sin vana trogen hade den största truppen och hamnade högst upp på pallen.  Däremot var Uppland närmare poängmässigt än de varit på många år vilket bara kan förklaras med bra resultat från laget! Laget uppnådde också den högsta poängen hittills.

Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop 19 medaljer och mängder av personliga rekord.  Den stora truppen var oslagbar på att heja på varandra och det skapades en mycket fin gemenskap mellan de aktiva från de olika föreningarna. Att dessutom få tillbringa natten tillsammans i en gymnastiksal bidrog till ännu bättre lagkänsla.

Bland 13 åringarna kom medaljörerna från flera av Upplands friidrottsföreningar.  Greta Erlandsson Rånäs 4h vann stavhoppet med nytt personligt rekord 3,46m och därmed också nytt Sverigebästa för F 14 i år.  Maya Bergström Weekes Upsala IF vann 60m, kom på tredje plats PÅ 60m häck och 200m häck. Lova Brandt Gottsunda IF sprang hem en silvermedalj på 1500m. På killsidan tog Axel Nilsson Bålsta IK en guldmedalj i stav.

Bland fjortonåringarna blev det en silvermedalj till Upsala IF:s Anton Sörby i slägga, en silvermedalj på 2000m respektive 1500m hinder till Edvin Schön Gottsunda IF, två bronsmedaljer till Patrick Hopkins Alunda SK i tresteg och kula och en bronsmedalj till Max Fors Upsala IF på 80m. Tilde Söderlund tog guld i höjd och tresteg och gick upp som ny Sverigeetta i tresteg. Tilde tog också brons i 80m häck och längd.

Övriga Upplänningar strax utanför medaljplats var bland fjortonåringarna:  Edvin Gustafsson  Upsala IF som blev fyra i tresteg och 80m och femma på 300m,  Max Fors Upsala IF kom på fjärde plats i spjut och femte plats i kula och diskus. Hilding Virman Upsala IF kom på fjärde plats på 1500m hinder  och femte plats på 2000m, Patrick Hopkins Alunda SK kom på fjärdeplats i slägga och  femteplats i höjd.  Alva Nordvarg Upsala IF kom på femteplats i längd och sjätteplats i tresteg, Saga Berg Östhammars friidrott kom på femteplats i tresteg och fjärdeplats i kula, Emma Häggblom Upsala IF kom på en fjärde plats i höjd .

Bland 13åringarna strax utanför pallen kom Axel Nilsson Bålsta IK  på en femteplats i slägga, Meja Wolwan Upsala IF på fjärdeplats på 60m, Maya Berggström Weeks Upsala IF på fjärdeplats på 200m, Wilma Fjäll Bålsta IK fjärde plats i höjd, Filippa Eklund Upsala IF femte plats i höjd, Lova Brandt Gottsunda IF fjärdeplats på 600m, Frida Westfeldt femteplats på 200m häck, Tindra Dahlberg Upsala IF en femteplats i slägga.

Tävlingsdagarna avslutades med stafett 5 x 60m m för 13 åringarna och 4x80m för fjortonåringarna. Där blev det bronsmedaljer för Uppland i F 14, F13 och P 14.

En fantastisk tävlingshelg då ungdomarna verkligen satte ”laget framför jaget” och kämpade tillsammans för Uppland! En extra stjärna till våra deltagare som ställde upp i grenar som de normalt inte tävlar i och på så sätt plockade många poäng till Uppland.  Vi ser redan fram emot Svealands inomhus i Örebro i mars.

Underskrivet av stolta ledare för Upplandslaget

 

Skribent: Silke Tindrebäck
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
Gustafsson, Nya Valsätravägen 3
756 46 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46706955100
E-post: This is a mailto link