Hoppa till sidans innehåll

Svealandsmästerskapen Utomhus 2021


Den 11-12 september var det åter dags för Upplandslaget att tävla på Svealandsmästerskapen. Under regntunga skyar på Sannavallen i Kristinehamn blev det medaljregn över den uppländska truppen. Laget bestod av 53 stycken 13- och 14-åriga ungdomar och ett antal ledare från Upplands friidrottsföreningar.

Bland de nio deltagande distrikten tog ett starkt Uppland en ohotad andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som med den största truppen var svåra att rå på.

Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop 15 medaljer och mängder av personliga rekord. Upplandstruppen var i vanlig ordning oslagbar på att heja på varandra och visa en stark lagkänsla. Gemenskapen mellan ungdomarna från de sju deltagande föreningarna växte under de två dagarna och i dånet av klapp och upplandsrop var det många som presterade på topp.

Två av dem var Jonas Gällstedt, som konstaterade att han hoppade en halvmeter längre när klacken klappade igång, och Elias Ekman, som var en av dem som satte pers i de flesta av sina grenar, som sa "Det här är det bästa jag har gjort".

Bland trettonåringarna tog Vida Eriksson Bålsta IK guld i diskus, Elsa Eriksson Rånäs 4H silver i stav och Wilma Löf Alunda SK silver i slägga. På killsidan tog Carl Ridderstråle Bålsta IK silver i diskus och Olle Ekengren Upsala IF brons i spjut.

Bland fjortonåringarna på tjejsidan tog Lina Garbell Östhammar FI brons på 1500 m hinder. På killsidan tog Noa Steiner Upsala IF guld på 2000 m och 1500 m hinder samt silver på 800 m. Lowe Wängelin Upsala IF tog guld i slägga och silver i diskus, Jonas Gällstedt Upsala IF silver på 80 m, Leon Khunsunon Enköpings AIF silver i tresteg samt Ivan Nilsson Bålsta IK brons i spjut. Även Upplands P14-stafettlag knep bronsmedalj på 4 x 80 m.

Upplänningar strax utanför medaljplats var bland trettonåringarna Olle Ekengren Upsala IF som blev femma i slägga.

Bland fjortonåringarna strax utanför pallplats kom Agnes Bergström Upsala IF femma på 300 m, Lina Garbell Östhammar FI femma på 2000 m, Isabelle Thor Upsala IF femma på 1500 m hinder och Elsa Harrysson Enköpings AIF femma i stav. Bland killarna tog Ivan Nilsson Bålsta IK fjärdeplaceringar på 300 m häck, i stav, kula och diskus. Elias Ekman Upsala IF ordnade två femteplaceringar på 80 m häck och 300 m häck, likaså gjorde Ludvig Höglund Upsala IF men med femteplaceringar på 2000 m och 1500 m hinder. Vidare tog Theodor Öhman Enköpings AIF en femteplats i stav och Ivar Sundberg Upsala IF en femteplats på 300 m.

Sammanfattningsvis var det en fantastisk tävlingshelg då ungdomarna verkligen satte ”laget framför jaget” och kämpade tillsammans för Uppland! En extra eloge till våra deltagare som ställde upp i grenar som de normalt inte tävlar i och på så sätt plockade många poäng till Uppland. Vi ser redan fram emot nästa Svealands inomhus.

Underskrivet av stolta ledare för Upplandslaget

Klicka på bilden nedan för fler bilder från Svealandsmästerskapen 2021. 

Klicka för fler bilder från Svealandsmästerskapen 2021

Uppdaterad: 16 SEP 2021 10:36 Skribent: Christina Ridderstråle
E-post: Adressen Gömd

Så prenumererar din förening på sin årsstatistik 

Resultat och statistik

Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
c/o Ridderstråle, Lilla Toresta 4
197 93 Bro

Kontakt:
Tel: +46708144101
E-post: This is a mailto link...