Hoppa till sidans innehåll

VFIF:s ordförande Roland Oscarsson har avlidit.

31 MAJ 2020 09:28
  • Skapad: 31 MAJ 2020 09:28

Det är med stor sorg som Västergötlands Friidrottsförbund meddelar att vår ordförande Roland Oscarsson har avlidit i sviterna av Covid-sjukdom. När vi fick informationen om hans bortgång så kändes en stor saknad av en sann friidrottsvän. Roland hade varit ledamot i styrelsen för Västergötlands friidrottsförbund sedan 1979 och från 2002 ordförande fram tills sin bortgång.

Många av oss friidrottsvänner träffade Roland som tävlingsansvarig för Herrljunga SKs tävlingar och bidrog till att kommunen hade en aktiv friidrottsförening. Han vurmade för friidrottens kastgrenar och då framförallt slägga, diskus och kastmångkampen Castorama. Under många år var Roland förbundsdomare i kastgrenar och varit funktionär/domare på SM, Finnkamp och internationella mästerskap. Han kämpade också för att grenen viktkastning kom tillbaka som tävlingsgren och då framförallt som inomhusgren för våra kastare.

Roland var också aktiv friidrottare från ungdomen till sin bortgång och värnade om att veteranfriidrotten skulle finnas med på våra tävlingar. Hans hjärta begränsade tävlandet de sista åren men det hindrade inte honom att genomföra 2-3 kast på veterantävlingarna. Roland var också förtroendemannarevisor för Svenska Friidrottsförbundet.

Våra tankar går till Rolands familj, vi minns dina kloka ord och insatser för friidrotten. Det blir inte enkelt att ersätta dig men vi vet att du vill att vi fortsätter arbetet med att utveckla friidrotten. Vila i frid.

 

Västergötlands friidrott och dess styrelse genom

Claes-Göran Borg

vice ordförande

 

Skribent: Bengt Hogedal
Epost: Adressen Gömd

Så prenumererar din förening på sin årsstatistik

Friidrottens värdegrund

 

Postadress:
Västergötlands Friidrottsförbund
Gymnasiegatan 31
543 32 Tibro

Kontakt:
Tel: 0793417253
E-post: vastergotland.friidr...

 

Långloppspartner

Partner långloppscupen

 

 

Friidrottskanalen