Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Skoog Distriktslaget Inomhus 2012

Västmanland 4:a i Svealandmästerskapen Inomhus 2012


Helgen 24-25 mars så avgjordes årets Svealandsmästerskap Inomhus. Vi fyllde en buss med 26 aktiva och 5 ledare och styrde kosan till Sätrahallen i Stockholm.

 

Vårt lag lyckades fantastiskt bra i dagarna två. Vi pendlade mellan plats 3 och 4 i en tät fight med Värmland. Det avgjordes inte förren i den sista avgörande stafetten där våra ungdomar gjorde en bra insats och blev 4:a, men tyvärr precis slagna av Värmland som i och med det höll undan och slog oss med 5,5 ynka poäng. Lite försmädligt men sammanfattningsvis ändå en mycket godkänd insats.

 

Svealandsmästerskapen ÄR en lagtävling, men laget bygger givetvis på delarna, d.v.s. individerna. Bortsätt från att vi som sagt hade en bred grupp som ställde upp i många grenar och därmed skördade många härliga poäng till laget, så fick vi se ett antal imponerande individuella insatser.

 

P14

En av helgens tunga poängskördare var Erik Larsson (VFK). Erik segrade i såväl längd som tresteg samt bärgade en bronspeng på 60m. Hans 5.71 i längd förde upp honom på andra plats på Sverige årsstatistiken inomhus för P14 och grymma 12.11 (seger med 80cm) i tresteg skickade upp Erik som nummer 1 i Sverige inomhus i år. Erik imponerade även i 200m, men blev tyvärr diskad efter att ha kommit in på felaktig bana, hans tid (som naturligtvis inte räknas) hade annars räckt till en 3:e plats...

 

P13

Nästa poängankare i Västmanland var Filip Skoog (VFK). Filip segrade i stav på nytt pers och nytt Mästerskapsrekord; 2.75. Filip bärgade även guldet på 60m häck med tiden 10.26 (10.18 i försöken). Filip fyllde sedan på med en andra plats i höjd, på nya perset 1.57 (samma höjd som segraren). Tyvärr gjorde en skada att Filip fick ställa in sitt deltagande i tresteg som annars också är en stark gren.

 

I P13 fick vi ytterligare två medaljer:
- Aron Borg (Götlunda IF) gjorde ett inspirerande 800m lopp. Han låg i rygg på urstarka Linus Brunzell från Karlstad i tre varv. När sedan Linus gjorde en rejäl tempohöjning på sista varvet så var det nog ingen mer än Aron själv som trodde att han skulle orka hänga på. Men Aron bet sig fast och gick t.o.m. upp och utmanade om segern, men det räckte inte riktigt hela vägen fram. Men en finfin andraplats och nytt pers med ca 15 sekunder (om jag är rättinformerad); 2,17.92
- Oskar Erixon (IKW) kom till tävlingarna med nyslaget personrekord från helgen innan med ca 20-30 cm; 10.2x... En nivå som han genast hittade igen och han låg på lite dryga 10m i alla sina stötar. Men i sista stöten (eller om det var 5:e...) så samlade han ihop sig och stötte 10.87, pers med 60cm och en stabil 3:e plats.

 

F14

I den äldre flickklassen fick vi se Nina Björkman (VFK) skicka iväg kulan som aldrig förr. Hon hade en hård och tät kamp med Hammarbys Grete Ahlberg, men Nina avgick till slut med segern efter fina 11.89 och gick därmed upp på 4:e plats på Sverigestatistiken inomhus.

 

F13

I F13 klassen fick vi se ytterligare ett mästerskapsrekord av en Västmanlänning genom Hanna Rynler (VFK) som vann höjdhoppet på fina 1.60.

 

För alla resultat, se: https://www8.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_411475/cf_57129/resultat.XLSX

 

I övrigt så hade ungdomarna en rolig och spännande helg med övernattning på Scandic Kungens Kurva och bl.a. en kvällstrip till Heron-city och lite godis-bunkring. Att sedan klockan skulle ställas om till sommartid natten mellan lör-sön var nog en övning väl så svår som helgens tävlande... Några ungdomar (vi nämner inga namn) kom till frukostbuffén redan vid 06:00 och när inte frukosten var framdukad så beskyllde de kocken för att inte ha ställt fram klockan... Vi kan väl sammanfatta det så här; 'Kontroll på klockan': Kocken 1 - Friidrottsungdomar 0  :-)

 

Signerat,
Skoog
Ledare Distriktslaget

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:32 Skribent: Peter Skoog

Postadress:
Västmanlands Friidrottsförbund
Bodén, Rekylgatan 4
723 38 Västerås

Kontakt:
Tel: +46706523614
Fax: +4621416060
E-post: vastmanlandsfriidrot...

Se all info