Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Skoog Pentangeln 2013

Pentangeln 2013 - Hedemora


Lördagen den 10 augusti avgjordes årets Distriktsmatch Pentangeln. Det var Dalarna Friidrottsförbund som var arrangör denna gång och drabbningen skedde i Hedemora, på den alldeles nya och fina arenan Vasaliden. (Som inte har någon hemmaförening/fridrottsklubb…)

 

Pentangen gick tidigt i år och dessutom kom inbjudan ut väldigt sent, så vi var glada att vi faktiskt ändå lyckades få ihop 30 deltagare från Västmanland. Som vanligt mest från Västerås FK samt IK Westmannia, men denna gång även några aktiva från både Götlunda IF och Bergslagens FIK.

 

Det såg mörkt ut i bussen på väg upp med både blåst och regn, men väl på plats så bröt solen igenom och vi erbjöds närmast perfekta friidrottsförhållanden.

 

Pentangeln är som sagt en distriktsmatch mellan distrikten: Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Uppland, och Västmanland. Men denna gång var det egentligen bara en kamp mellan 3 distrikt, eftersom Hälsingland hade en väldigt tunn trupp och Gästrikland inte fick ihop något lag överhuvudtaget…

 

Tyvärr fick vi 6 sena återbud i vårt lag samt även några bortfall på plats på grund av skador, så det var tur att andra klev fram och ställde upp i för dem ovana grenar. Det gillar vi! Västmanland slutade på en fin 2:a plats endast slagna av Uppland. Uppland var ganska klart före oss (119 poäng) och vi hade i vår tur ungefär lika god marginal till 3:an Dalarna (131 poäng). I de avslutande stafetterna (6*200m) så kom vi också på 2:a plats i både flick- och pojkstafetten.

 

Individuellt så såg vi massor av fina resultat. Västmanland tog hela 19 grensegrar och även 14 silver och 10 brons!!! Bl.a. så rasslade det till i poänglistan efter 6 dubbelsegrar, 2 st. i P14 klassen och inte mindre än 4 st. i F12 klassen. Återväxten ser god ut i Västmanländsk friidrott!

 

Individuellt så var Elin Antonsson (F12) den största poängplockaren på flicksidan med 3 guld och ett silver och på pojksidan så skördade Filip Skoog (P14) flest poäng efter 2 grensegrar och 2 andraplatser.

 

Nedan alla Västmanländska medaljörer:
P14
Filip Skoog                    2 guld, 2 silver
Aron Borg                     2 guld, 1 silver
Oskar Erixon                 1 guld
Jesper Hemmingsson     1 silver, 1 brons
Filip Östman                  1 silver

F14
Ella Moberg                   2 guld, 1 brons
Hana Rynler                  1 guld, 1 brons

P13
Eric Hjerm                     1 guld
Adriano Grueso              1 silver, 3 brons
Jonatan Kjellén              1 silver

F13
Mathilda Eklund             1 silver, 1 brons
Kajsa Jansson               1 silver

P12
Hugo Karlsson               2 guld
Sebastian Andersson     1 guld, 1 silver, 1 brons
Felix Antman                 1 guld

F12
Elin Antonsson               3 guld, 1 silver
Astrid Eggesjö               1 guld, 1 silver, 2 brons
Anna Götberg                1 guld, 2 silver
Melina Mancuso             1 silver

 

För alla resultat se: Resultat

 

Men jag måste också lyfta fram alla andra fantastiska ungdomar som ställer upp i massor av olika grenar och samlar poäng till laget. De är basen för att vi får så fina placeringar i lagmatcherna som vi får. Grymt jobbat! Uppland slår inte oss för att de är bättre, de slår oss för att de har en bredare trupp. Om vi kan få med oss några fler i truppen nästa gång, så kommer vi att gå segrande ur striden och ta hem vandringspokalen till Västmanland!

 

Slutligen tack alla ledare som hjälper till med allt runt laget! Även detta är ett lagarbete!

 

Signerat,
Skoog
Ledare Västmanlands Distriktslag

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:11 Skribent: Peter Skoog
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Västmanlands Friidrottsförbund
Bodén, Rekylgatan 4
723 38 Västerås

Kontakt:
Tel: +46706523614
Fax: +4621416060
E-post: vastmanlandsfriidrot...

Se all info