Hoppa till sidans innehåll

Tre mästerskapstitlar till Västmanland i Svealands Regionmästerskap inomhus 2013


Den gångna helgen, 16-17 mars, så avgjordes årets Regionmästerskap inomhus. Denna gång på hemmaplan i Västerås.

Vi hade fått ihop en hygglig styrka om 30 ungdomar. Väldigt starkt i F13 där vi hade 14 stycken och därmed ”täckning” i alla grenar, d.v.s. minst två anmälda per gren från distriktet. Men tyvärr desto tunnare i P13, bara två stycken vilket gjorde att vi per automatik ”tappade” tio st. poängresultat eftersom vi alltså inte fyllde våra platser. Detta ihop med att vi nog slog något slags rekord i antal strykningar under tävlingsdagarna, 16 stycken!!! (plus två diskningar),  gjorde att vi tyvärr tappade massor av välbehövliga poäng i distriktslagsmatchen.

Västmanland hamnade slutligen på 6:e plats av de nio distrikten. De senare åren har vi ofta kämpat om platserna 3-5, så detta år var ett litet ”bakslag”… Tyvärr så fick vi så många frånfällen på slutet att vi t.o.m. fick stryka vårt stafettlag. Väldigt synd att vi inte kunde få ihop ett stafettlag på hemmaplan…

Svealands är trots allt också ett individuellt mästerskap, den högsta mästerskapsnivån i friidrott för 13-14 åringar. På det individuella planet så fick vi som vanligt se massor av fina insatser och personliga rekord, men också fem medaljer och tre mästerskapstitlar!

P14
Det var en person från Västmanland som stod i särklass denna helg, Filip Skoog från Västerås FK som blev Svealandsmästare i hela 3 grenar! 60mh, stav och tresteg. Filip persade i såväl 60mh (9.40) och tresteg (11,44), det senare resultatet placerar honom som nummer två på Sverige-statistiken inomhus i år. Tre guld på tre starter alltså!

F14

I den äldre flickklassen så kom de båda andra Västmanländska medaljerna, båda genom Ella Moberg från Västerås FK som i groparna bärgade två brons; 4,92 i längd och det nya perset 10,14 i tresteg.

För alla resultat, se: Resultat Svealands Regionmästerskap

I övrigt så hade ungdomarna som vanligt en kanonhelg utanför tävlingsbanorna. Övernattning på Viksängsskolan (även fast vi var på hemmaplan) och det är fantastiskt kul att se hur roligt de har tillsammans och också lär känna andra friidrottande ungdomar från hela mellansverige (Svealand). Alla sköte sig perfekt under dagarna två och det är en glädje att få vara ledare för dessa härliga och inspirerande ungdomar. :-)

 

Signerat,
Skoog
Ledare Distriktslaget

Uppdaterad: 21 MAR 2013 09:12 Skribent: Peter Skoog

Postadress:
Västmanlands Friidrottsförbund
Bodén, Rekylgatan 4
723 38 Västerås

Kontakt:
Tel: +46706523614
Fax: +4621416060
E-post: vastmanlandsfriidrot...

Se all info